Vești de ultimă oră din partea meteorologilor. Vine frigul în România! Avem parte de o schimbare radicală a vremii. Specialiștii au venit cu o nouă prognoză meteo ANM pentru acest final de săptămână.
Probleme mari în România odată cu noua prognoză meteo ANM transmisă de către specialiști. Deși ne aflăm în ultima lună a toamnei, vremea se schimbă radical. Vom avea parte de un final de săptămână de decembrie din punct de vedete meteorologic.
Vine frigul în România!
Doar la deal este atmosferă însorită. În rest, vor fi înnorări persistente, iar spre seară, în vest și în sud-vest, apar ploi pe arii extinse, moderate cantitativ. În masivele sud-vestice, la altitudini mari, se anunță ninsori și lapoviță, iar vântul agită atmosfera în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Maximele se încadrează între 3 și 12 grade Celsius.
În Dobrogea și Bărăgan este atmosfera închisă și e posibil să burnițeze. Temperaturile se opresc la valori normale pentru data din calendar. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o situație similară: înnorări persistente, e posibil să vină și câteva ploi slabe, iar maximele se încadrează în normalul perioadei.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme ceva mai bună în zonele de deal și de munte. Pe acolo, din când în când se arată soarele, însă, la câmpie, cerul rămâne noros toată ziua. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, acolo unde persistă ceața sau norii de joasă altitudine, maximele nu trec de 4 grade Celsius. În rest, cerul rămâne acoperit, iar în zonele mai înalte soarele se arata doar trecător.
În ținuturile vestice găsim atmosferă închisă, cu scurte momente însorite în regiunile mai înalte și vânt intens în sudul Banatului. Spre seară, înnorările se accentuează și apar ploi pe arii extinse, moderate cantitativ.
În Transilvania s-a lăsat ceața în depresiuni. Pe acolo, maximele se opresc pe la 3 grade Celsius. În restul provinciei, din când în când apare și soarele și se face mai cald, iar temperaturile ating 9…10 grade. În Oltenia, s-au adunat norii încă de dimineața, iar vremea rămâne mohorâtă pe tot parcursul zilei. Seara, și pe aici vin ploi pe arii extinse.
Și în ținuturile sudice găsim înnorări persistente, vânt puternic pe crestele Meridionalilor și maxime în limitele normale.
Vineri, rămânem cu atmosfera mohorâtă: norii se înmulțesc, iar în jumătatea sudică apar ploi trecătoare. La altitudini mari, se anunță ninsori și lapoviță.
Sâmbătă se face ușor mai cald decât normalul perioadei, dar soarele rămâne scump la vedere. Dimineața se lasă ceață, iar în timpul zilei cerul rămâne mai mult noros și, din când în când, vin ploi slabe.
Duminică avem ceață dimineața, asociată cu ploi slabe sau burniță, iar vântul se intensifică pe creste. Temperaturile rămân la valori mai mari decât cele normale.
În București temperaturile vor urca până la 12 grade Celsius, la prânz. La noapte, vremea rămâne închisă, iar minimele coboară până la 5 grade Celsius. Și vineri vor fi înnorări, dar sunt anunțate și condiții de ploi trecătoare în orele serii. Maximele se opresc pe la 11…12 grade.
Sâmbătă se face mai cald decât ar fi normal la această dată. Din când în când, se adună norii și se pornește vântul, iar temperaturile urcă până la 13 grade Celsius.
Duminică avem condiții de ceață dimineața și înnorări temporare în timpul zilei. Vântul prinde putere, iar maximele ajung, din nou, la 13 grade.
Vremea la munte
La munte, avem vreme bună până spre seară, când se înnorează și începe să plouă în masivele vestice și sud-vestice. Tot pe seară, pe creste se anunță ninsori și lapoviță, iar vântul se intensifică în zona înaltă a Carpaților Meridionali.
Vineri continuă să plouă trecător în masivele vestice și sud-vestice. Vântul agită atmosfera pe la altitudini mari, iar ninsori și lapoviță se anunță în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Sâmbătă avem înnorări temporare, iar în nordul Orientalilor e posibil să cadă lapoviță. Vântul suflă tare pe creste, iar dimineața și noaptea, pe văi se formează ceață.
Iar duminică regăsim aceeași situație: se adună norii, izolat s-ar putea să cadă lapoviță, vântul se intensifică în zona înaltă, iar dimineața și noaptea se lasă ceață pe văi. Totodată, temperaturile cresc puțin.