Potrivit directorului ANM, ultima săptămână a lunii noiembrie vine vreme rece în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, și prima luna de iarnă debutează tot cu frig.
În același timp, Elena Mateescu a mai adăugat că vor fi întregistrate ”cele mai coborâte temperaturi de până în prezent”,
”Ultima săptămână din utima lună a acestei toamne arată o săptămână mai rece în cea mai mare parte a ţării. Observăm abateri termice negative, mai mari de două grade la nivelul temperaturilor medii, în partea de vest, sud-vest, centrul ţării. De altfel, întreaga săptămână, începând de miercuri, joi şi vineri, vom întregistra temperaturi mult mai coborâte în depresiunile intramontane. Temperaturile cele mai coborâte frecvent pe parcurul nopţilor şi dimineţilor, preponderent negative, inclusiv în Capitală, -4. Va fi mai rece miercuri, joi şi vineri dimineaţă.
Practic, vom înregistra cele mai coborâte temperaturi de până în prezent în această toamnă”, a spus Elena Mateescu la Antena 3.
Cum va fi vremea în luna decembrie
Prima lună de iarnă începe în forță. Potrivit directorului ANM, în prima săptămână din luna decembrie vor avea parte de temperaturi negative, însă în partea de sud a ţării este posibil să înregistrăm fenomene de inversiune termică, iar temperaturile să fie chiar și peste 13 grade.
„În zonele joase din sud, vest şi centrul ţării se menţin condiţii de ceaţă. După-amiaza se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 0 până la cel mult 11 grade. E posibil ca în a doua jumătate a săptămânii, în zona deluroasă din partea de sud a ţării, să avem valori chiar uşor peste 13 grade Celsius şi să mai înregistrăm acele fenomene de inversiune termică.
Se menţine tendinţa unor valori de temperaturi mai coborâte. Maximele vor fi cuprinse între 0 până la cel mult 11-12 grade Celsius. În Moldova, mai rece, 5-8 grade Celsius la nivelul maximelor. În zona centrală şi în depresiuni se vor înregistra valori mai coborâte.
Dimineaţa zilei de 1 Decembrie va fi una rece, pentru că şi următoarele două săptămâni vor fi caracterizate de temperaturi minime preponderent negative”, a mai precizat Elena Mateescu.
Sursa foto: INQUAM Photos, Adriana Neagoe