Apocalipsa climatică e aici. Acestea sunt doar câteva semne

Calamitățile naturale fac ravagii în America, unde uraganele, incendiile de vegetație și inundațiile fără precedent din New York și New Jersey se țin lanț.

Aceste dezastre la care asistă America vin după catastrofe similare, doar că, spun oamenii de știință, acestea devin tot mai severe și mai devastatoare, potrivit lynxotic.

Jurnaliștii folosesc termeni precum „distopie” iar utilizatorii de twitter compară imaginile din aceste zile și panica generală cu filmul apocaliptic „The Day After Tomorrow”. Mulți observă insă că realitatea de azi este mai terifiantă decât ceea ce prezenta filmul.
Chiar dacă semnele unei catastrofe mondiale în expansiune sunt mai evidente lună de lună și chiar zi de zi, există un fel de anchilozare în jurul fricii.

Subvențiile pentru combustibilii fosili continuă să fie acordate, iar responsabilitatea personală și individuală este folosită pentru a culpabiliza populația și a o lăsa într-o stare de inacțiune.

Ce a lăsat în urmă uraganul Ida

Inundațiile cauzate de uraganul Ida au ucis cel puțin 50 de persoane în nord-estul SUA, la câteva zile după ce lovise statul Louisiana, pe coasta Golfului Mexic. Furtuna a provocat ploi torențiale în seara zilei de 1 septembrie și dimineața zilei de 2 septembrie, din Maryland până la New York.

Majoritatea victimelor au murit când apele inundațiilor au luat pe sus mașinile sau s-au înecat în apartamentele din subsol, inundate. Aproape 170.000 de oameni au rămas fără energie electrică pe 2 septembrie în patru state din nord-est, cele mai lovite de ploi. Serviciul Național de Meteorologie a declarat că în unele zone din nord-est au căzut 15-20 de centimetri de apă în 48 de ore.

Puhoaiele au schimbat vieţile oamenilor

În Louisiana şi Mississippi, puhoaiele au schimbat vieţile locuitorilor. După trecerea uraganului Ida, peste un milion de oameni nu au alimentare cu energie electrică, iar zeci de localităţi continuă să se afle sub ape.

California în flăcări

Între timp, în vest, incendiile de vegetaţie fac prăpăd. Uriașul incendiu de vegetație din California, format din sute de focare, a devenit al doilea cel mai mare din istoria acestui stat.

Dixie Fire, așa cum este numit, a mistuit jumătate de milion de acri de teren. Flăcările au distrus un oraș întreg. Mii de locuitori au fugit din cale flăcărilor, sute de structuri (case şi alte clădiri) au fost deja distruse.

Locuitorii din California s-ar putea confrunta cu restricții de apă

Nivelurile de apă din cel mai mare rezervor de pe râul Colorado și lacul Mead, care furnizează apă potabilă și pentru irigații în Colorado, Nevada, Arizona, California și Mexic au atins niveluri record.

Autoritățile de reglementare trebuie acum să ia măsuri pentru a proteja o altă sursă crucială de apă, Delta Sacramento-San Joaquin, sistemul de apă care ajută la asigurarea necesarului pentru două treimi din populația Californiei. Locuitorii din California s-ar putea confrunta cu viitoare restricții de apă, potrivit guvernatorului Gavin Newsom.

Sursa foto: Dreamstime