Organizația vrea să scoată la iveală tot mai multe dovezi ale masacrelor comise de soldații ruși asupra civililor, execuțiile fiind efecutate inclusiv asupra copiilor, femeilor și persoanelor vârstnice.

Hackerii Anonymous: Toţi aceşti soldaţi ar trebui judecaţi pentru crime de război

Anonymous susține că toți militarii ruși cărora le-au fost dezvăluite datele personale ar trebuie judecați pentru crime de război. Reamintim că tot mai multe voci vorbesc şi despre nevoia de a-l aduce pe Vladimir Putin în faţa judecătorilor care să-l judece pentru crime de război.

”Toți soldații care au participat la invadarea Ucrainei ar trebui să fie judecați de un tribunal pentru crime de război”, se arată într-un mesaj postat de Anonymous pe Twitter.

Potrivit unui bilanț publicat de armata ucraineană, aproximativ 18.000 de soldați ruși ar fi fost uciși de forțele Kievului de la începutul invaziei asupra Ucrainei.

În ultimele zile, ucrainenii au pornit o contra-ofensivă și au început să recapete unele zone capturate anterior de ruși, în timp ce soldații invadatori se regrupează către nord și est.

Totodată, președintele Volodimir Zelenski a avertizat că rușii se pregătesc de un atac puternic prin care să cucerească zona de est și de sud a Ucrainei.

Anonymous a publicat ordinul secret al Ministerului rus al Apărării

Recent, hackerii de la Anonymous au publicat o fotocopie a unui ordin al Ministerului rus al Apărării de a pregăti videoclipuri false în care „militarii ucraineni” și-ar bate joc de „prizonierii de război ruși”.

Documentul a apărut luni, 28 martie, într-o postare pe Twitter a Anonymous și este semnat de ministrul interimar al Apărării, Dmitri Bulgakov.

„Eu ordon: Elaborarea și distribuirea unei serii de materiale video care să demonstreze comportamentul inuman al militarilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei și al formațiunilor naționaliste de pe teritoriul Ucrainei în raport cu prizonierii care și-au exprimat dorința voluntară de a se preda”, se arată în ordin.

De asemenea, Dmitri Bulgakov ordonă ca aceste falsuri să fie însoțite de acuzații potrivit cărora armata ucraineană ar fi încălcat Convenția de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război.

Motivul pentru care acest ordin ar fi fost dat este acela că pe rețelele de socializare este distribuit un videoclip cu tratamentul normal la care prizonierii ruși sunt supuși de ucraineni, lucru care poate motiva și alți militari ai Federației Ruse să se predea.

În plus, Ministerului Apărării i s-a ordonat să dezmintă faptul că recruții luptă în Ucraina.

„Să elaboreze și să distribuie o serie de materiale grafice cu dovezi ale folosirii candidaților în timpul filmării ședințelor de informare a militarilor capturați din forțele armate ale Federației Ruse. De asemenea, să dezmintă faptul că forțele armate ruse au folosit recrutați”, se arată în ordin.