Se strică din nou vremea în România! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a precizat un un val de ar polar va lovi țara noastră și că ne vom confrunta din nou cu temperaturi scăzute.
Un val de aer polar va lovi România, spun meteorologii, care au actualizat deja prognoza meteo pentru săptămâna viitoare. Ei spun că, începând de duminică, vom aveam parte de temperaturi de până la -20 de grade Celsius.
Potrivit meteorologilor valul de aer polar se va resimți pe tot parcursul săptămânii viitoare. Ei spun că temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 2 grade Celsius, subliniind că cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în depresiuni și în nordul Moldovei.
De asemenea, ei mai spus că nopțile și diminețile vor fi geroase, minimele fiind cuprinse între -17 și -7 grade Celsius. Meteorologii mai spun că este posibil ca în depresiuni și la munte să fie înregistrate și temperaturi ce ajung spre -20 de grade Celsius.
În ceea ce privește Bucureștiul, meteorologii spun că vor fi nopți geroase, temperaturile minime fiind situate între -8 și -10 grade Celsius.
Răcirea va fi una semnificativă
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, spune că schimbarea de vreme din luna februarie va reprezenta o răcire semnificativă.
Marți seara, ea a spus la Antena 3 cât de jos vor ajunge temperaturile și cât de mult va dura această perioadă de frig.
În cadrul emisiunii ”Sinteza zilei” ea a spus că temperaturile în cursul nopților vor fi mai mult negative, iar cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în zonele depresionare din estul Transilvaniei și în regiunile intracarpatice.
„Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius”, a precizat Elena Mateescu.
Aceasta a mai spus că temperaturile în următoarele nopți vor fi preponderent negative.
”Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării.
Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii, a mai spus directorul ANM.
Vom avea parte de alternanțe de perioade mai reci și calde
Directorul ANM a mai spus că de la mijlocul lunii februarie ar trebui să se așteptăm la temperaturi ușor peste normă, subliniind că și această lună va fi alternantă de perioade mai reci și calde.
„Iată că și ultima lună de iarnă va fi caracterizată prin aceeași alternanță de perioade mai reci, dar cu siguranță și zile mai călduroase”, a mai spus Elena Mateescu.