Preşedintele Băsescu a anunţat că va prezenta vineri concluziile negocierilor cu partidele politice pentru desemnarea premierului.

„Mâine analizez rezultatele discuţiilor cu partidele politice şi probabil ne vom mai întâlni pentru a vă comunica ce soluţie se prefigurează după ce analizez tot ce au propus partidele”, a spus preşedintele Traian Băsescu reprezentanţilor PDL veniţi la consultări la Palatul Cotroceni.

El a arătat că nu este de acord cu amânarea desemnării premieurlui până după alegeri. „Aceasta înseamnă încă şase săptămâni în condiţiile în care avem o criză economică, o criză dată de pandemia de gripă nouă şi o situaţie dificilă legată de adoptarea bugetui de stat.
Nu mi se pare o idee bună ca Guvernul să să prezinte un buget pentru că este ilegal. Apreciez situaţia extrem de dificilă ca urmare a faptului că Parlamentul a trântit două guverne în 30 de zile”, a spus Băsescu.
„Invitaţia pe care v-o fac şi dumneavoastră, ca de altfel şi celorlalte partide, este să discutăm numele premierului în primă instanţă şi după ce convenim numele premierului putem merge mai departe cu alcătuirea Cabinetului”, a spus Băsescu.