Instanţa a admis recursul Parchetului General, decizia fiind definitivă.

În timpul procesului, avocaţii lui Vîntu şi Ion Ilie Cezar au declarat că nu a fost vorba de şantaj, ci doar de un război comercial, iar procurorii nu au probe pentru a cere arestarea acestora.

De cealaltă parte, Parchetul General susţine că sunt dovezi clare care atestă că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ilie Ion Cezar l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă.

În motivele depuse de Parchet în instanţă se arată că Ion Ilie Cezar nu avea nicio calitate la postul Realitatea TV, însă a participat la o discuţie dintre Vîntu şi Sebastian Ghiţă, purtată în sediul televiziunii, în data de 27 martie 2011, rolul său fiind de ‘a asigura o credibilitate sporită ameninţărilor cu acte de violenţă’.
Ion Ilie Cezar, prins fără studii superioare

Procurorii mai susţin că, în cursul anului 2010, au existat mai multe relatări în presă referitoare la posibila implicare a lui Vîntu şi Ion Ilie Cezar în încercarea de a asasina mai multe persoane, printre care un fost director al unui serviciu de informaţii, lucru cunoscut de Sebastian Ghiţă, ceea ce l-a făcut să se teamă de cei doi.

Întrebat de unul dintre judecători ce studii are, Ion Ilie Cezar a răspuns că a absolvit liceul, fiind instructor sportiv, dar a lucrat în media ca administrator sportiv. În context, magistratul s-a întrebat cum poate face parte Ion Ilie Cezar din Consiliul de Administraţie din Realitatea Media dacă nu are studii de specialitate.

În ultimul cuvânt, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că este nevinovat şi a cerut judecătorilor să respingă recursul Parchetului General.

Pe 22 aprilie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis cercetarea în libertate a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi a reprezentantului acestuia în Consiliul de Administraţie la Realitatea Media, Ion Ilie Cezar, ambii fiind acuzaţi că l-au şantajat şi ameninţat cu moartea pe Sebastian Ghiţă.

Cei doi au fost reţinuţi de procurori, pentru 24 de ore, sub acuzaţia că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu i-ar fi pretins managerului postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, suma de 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani.