Chiar dacă nu ești un degustător pasionat de vinuri, nu trebuie să aștepți o ocazie specială ca să cumperi o sticlă de vin roșu bun. Este chiar indicat să ai un mic stoc din vinul preferat în casă, păstrat într-o cămară sau într-un loc ferit de razele soareului, cu o temperatură menținută cât de cât constant sub 20 de grade.

Dacă nu ai făcut-o până acum, vacanța de Paște poate fi un bun prilej să investești în acest stoc. Fie că vei avea musafiri sau că vei merge, la rândul tău, într-o vizită, o sticlă de vin roșu va fi oricând binevenită, iar mica ta vinotecă din cămară poate să-ți ușureze viața și să-ți coloreze clipele petrecute alături de cei dragi în această scurtă perioadă. Dacă nu ai deja un vin în minte îți putem sugera noi zece. Vinuri bune, disponibile la un click distanță, cu prețuri pentru orice buzunar.

Făurar roșu – Un cupaj de Merlot, Feteasca neagră și Cabernet Sauvignon cu structură bine desenată și arome definite de curmale, stafide și vișine bine coapte. După un timp petrecut în sticlă capătă o aromă ușor condimentată specifică acestor soiuri la învechire.

Balla Geza Cădarcă – Vin roșu specific podgoriei Miniș cu o culoare roșie rubinie cu reflexe albăstrui, În trecut unul dintre vinurile preferate ale Curții Imperiale Austriece, este elegant, cu taninuri rafinate, ușor acidulat, bogat în zinc asimilabil care-i oferă vinului calități afrodisiace.

Honoro Vera Garnacha – Un vin provenit din struguri Garnacha 100% (Grenache), crescuți într-o podgorie cu o vechime de 40 de ani. Foarte echilibrat și ușor condimentat în post gust. Companionul perfect pentru o friptură de miel sau de vițel gătită îndelung la cuptor.

Vitis Metamorfosis Fetească neagră – Un vin roșu sec, cu arome de ierburi aromatice, fructe de pădure și note distincte de prune uscate și migdale în post gust. Are un gust echilibrat, cu taninuri bine integrate și poate fi degustat în bună armonie cu un stufat de miel.

Catleya Freamăt roșu – Un vin ticluit de oenologul cramei Corcova, un cupaj clasic de Merlot și Cabernet Sauvignon, cu o culoare intensă și o structură puternică și elegantă. Buchetul abundă de arome de fructe roșii bine coapte și note de vanilie și piper în post gust.

 

La Sapata Băbească neagră – Un vin făcut dintr-un soi de struguri strămoșești, foarte rari în zilele noastre. Este lejer, foarte fructat, cu o intensitate aromatică foarte subtilă, în care recunoști ciocolată și vișine.

Ksara Reserve du Couvent – Un cupaj de Cabernet Sauvignon, Syrah și Cabernet Franc din Liban, cu un buchet foarte elegant și taninuri fine. Gustul său delicat are note de vanilie, lemn dulce și migdale. Servit la o temperatură de 15-18 grade, poate fi degustat în compania unor mâncăruri cu sos de roșii 

Masi Passo Doble Malbec – Un Malbec creat sub oblăduirea celebrului producător italian în Argentina. Un vin cu buchet bogat, în care distingi note persistente de cireșe, și cu o acciditate bine balansată. Are un postgust extrem de plăcut, ușor picant.

Cuvee Boheme Corcova – Un vin fin cu note condimentate, arome de coajă de copac și piele de animal, fructe alcoolizate. Merită să fie decantat timp de jumătate de oră. În gură atacul este suplu, taninii sunt fini, iar finalul este mentolat

Fontezoppa Marine – Obținut din struguri culeși manual și învechit timp de 18 luni în butoaie de stejar, este complex, cu gust de fructe, ierburi aromatice și condimente dulci. Este echilibrat și excelent acompaniat de carne roșie. Se servește la 18 grade. 

 

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.