“Am ales România pentru că aveţi o bogată cultură a vinului. Sunt foarte multe restaurante aici, unde găseşti vinuri bune şi vrem să le dăm românilor posibilitatea de a descoperi şi soiurile noastre premium de vin californian”, spune Stephen Towler, Prestige Account Manager pentru Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa la Kendall – Jackson.
Noul sortiment poate fi găsit deja în hotelurile şi restaurantele partenere, dar şi în marile reţele comerciale (International Key Account), dintre care Auchan,  Carrefour sau Metro Cash&Carry. Potrivit lui Bogdan Ciocoveanu, directorul general al Lerida International, compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 4,6 milioane de euro.
Fondată în 1993 cu scopul de a importa şi distribui pe piaţa din România produse premium din domeniul vinurilor şi băuturilor alcoolice, Lerida are, în prezent, un portofoliu format din peste 300 de soiuri de vin şi sortimente de băuturi alcoolice din diferite ţări.Kendall-Jackson este o afacere de familie, fondată în urmă cu mai bine de 30 de ani.
Povestea Kendall-Jackson începe în anul 1974, când avocatul specializat în imobiliare, Jess Jackson, şi soţia sa, Jane Kendall, au cumpărat 80 de acri (320.000 metri pătraţi) de teren în Lakeport – California şi au deschis aici prima lor cramă. Jess Jackson a produs în anul 1982 prima sticlă de vin cu eticheta Kendall-Jackson. Acum, Kendall-Jackson Winery este un simbol al succesului pentru orice proprietar independent de podgorii şi crame din lume.