Internauții s-au jucat, în unele dintre meme-uri, cu rolul lui Viorica Dăncilă de susbtitut sau de oglindă a lui Liviu Dragnea, scrie Hotnews.De altfel, chiar articolul din QMagazine ne spune că deși „Viorica Dăncilă nu este nici proastă, nici incultă, nici provincială, nici gafeură” ea este „pur și simplu un actor onest, distribuit ca substitut într-un rol pe care titularul este în imposibilitatea de a-l juca”. 

via Facebook/ Deva împotriva PSD

 

Utopia Group

 

Narcis Anton

 

Iată câteva fragmente relevante din acest articol-odă:

În acest univers aberant a picat Viorica Dăncilă. Un om de desăvârşit bun simţ, neconflictual, opusul isteriei şi al limbajului suburban. Un om normal într-o lume anormală.

Anterior s-a încercat substituirea cu actori având o mimică mai potrivită, dar aceia s-au dovedit a fi doar marionetele unor regizori oculţi care au încercat să profite de situaţie pentru a da pe sub mână bilete de favoare unor spectatori turbulenţi, interesaţi doar în compromiterea reprezentaţiei. Iată de ce s-a recurs la doamna Dăncilă.

Dacă nu accepta, nu se mai putea juca piesa, iar spectatorii plătitori (alegătorii români) ar fi rămas cu banii pierduţi.

Dacă unui chirurg de mare talent, care salvează vieţi, i-ai da să citească un text din domeniul petrochimiei, s-ar împiedica în cuvinte asemenea unui analfabet.

De multe ori poeţii îşi recită mizerabil poeziile. Una este să scrii şi alta să declami. Tocmai sensibilitatea, care umple de har scrisul în intimitate, lipseşte de har lectura în public.

Este exact ce s-a întâmplat cu doamna Dăncilă, neinspirat obligată de cutumele politicii dâmboviţene de vodevil, pentru care ea nu are nicio vină, să citească texte scrise într-o limbă care îi era străină.

Aceasta a alimentat acuzaţiile de agramatism venite tocmai din partea celor pentru care gramatica limbii române rămâne o mare taină.

O muiere venită din ţara mârlanilor a vorbit cu forţa unui popor mândru de sine şi a galvanizat în câteva minute sentimentele naţionale ale tuturor românilor; cu excepţia cozilor de topor sau a celor mândri doar de a fi slugă. Simplu, calm, liniştit.

Când ea este premierul-modestie, iar nu premierul-narcisism, premierul-om de rând, iar nu premierul-erou, premierul-echilibru, iar nu premierul-isterie, premierul-feminitate, iar nu premierul-mârlănie.