Cea mai bună veste pentru români. Prim-vicepreşedintele PNL Virgil Guran a vorbit despre modificările pe care Guvernul le pregătește anul viitor pentru Codul Fiscal.

Într-un interviu acordat la Profit News Tv, acesta susține că în coaliție există într-adevăr discuții despre modificarea Codului Fiscal, însă este ”destule de clar” că nu se va trece la impozitarea profesivă.

Totodată, el a mai subliniat și faptul că în acest an nu vor fi introduse nici taxe și nici impozite noi. Pe de altă parte, liberalul a explicat că vor exista niște modificări în domeniul bugetar. În acest sens, el a dat exemplu salariul unui funcționar care ajunge să fie mai mare decât cel al președintelui țării.

Virgil Guran, despre modificările Codului Fiscal

„Este clar că nu se va trece la acea impozitare progresivă. Deocamdată, nu se va trece la aşa ceva, este clară situaţia că nu vor fi taxe şi impozite în plus, dar într-adevăr s-a discutat un lucru care mi se pare absolut normal, în domeniul bugetar, cei care au salariul mai mare decât preşedintele să se găsească o formulă de impozitare. Chiar nu mi se pare normal ca un funcţionar să aibă salariul mai mare decât preşedintele”, a spus Virgil Guran.

Acesta a confirmat că este vorba despre funcționari care încasează salarii de peste 14.000 de lei.

În ceea ce privește impozitarea pensiilor speciale, liberalul a explicat că acest lucru a mai fost încercat în repetate rânduri însă niciodată nu a avut succes în condițiile în care va exista din nou un blocaj la CCR. Pe de altă parte, Virgil Guran susține că Guvernul va încerca în continuare.

De ce nu pot fi impozitate pensiile speciale?

„Aţi văzut că am încercat, s-a discutat ce soluţie se găseşte acum, este un lucru care frământă România, populaţia, în general şi trebuie găsită o soluţie, dar credeţi-mă, în momentul de faţă, vorbesc în numele meu, nu cred că se va ajunge la impozitarea pensiilor magistraţilor vreodată. Părerea mea, nu cred că se va găsi, pentru că nu va trece de CCR, noi vom încerca” a mai adăugat el.

Referitor la taxa de solidaritate, el susține că liberalii nu consideră că cei care fac performanță trebuie să fie pedepsiți, în condițiile în care economia țării trebuie să fie una funcțională.

„Trebuie ţinut cont de performanţă şi iniţiativă, nu putem să pedepsim, să punem o taxă de solidaritate pentru cei care muncesc. Avem nevoie de economie funcţională”, a mai arătat Guran.