Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost vineri, 14 octombrie, într-o vizită la cariera Roşia. Ministrul consideră acest loc ca fiind ”esenţial pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia”.

Virgil Popescu: Cariera Roşia este esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia

„În această dimineaţă, în drum spre Termocentrala Rovinari, am fost să văd cariera Roşia, care este esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia, pe care, din păcate, aşa zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent. O acţiune iresponsabilă, ”criminală” în contextul actualei crize energetice.

Există preocupare pentru modernizarea activităţii CEO, piesă importantă a sistemului energetic românesc.Astăzi voi participa la aniversarea celor 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari – sucursală a CEO”, a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

La sfârșitul lunii iunie, activitatea la cariera Roşia a fost sistată temporar printr-o hotărâre judecătorească. Procesul a fost deschis împotriva APM Gorj din cauza emiterii acordului de mediu.

Hidroelectrica începe furnizarea de energie electrică în Republica Moldova

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunţat că joi, 13 octombrie, a fost semnat un contract de furnizare a energiei – 100 MW între Hidroelectrica şi Energcom, compania desemnat de Guvernul Republicii Moldova în acest sens.

„Prin OUG 138/2022, care a fost adoptată ieri, am modificat OUG nr. 119/2022 astfel că «în situaţii excepţionale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranţei în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligaţia să încheie contracte bilaterale, în limita cantităţilor disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova”, a afirmat ministrul Energiei.

„Energie electrică pentru Republica Moldova! Prin OUG 138/2022, care a fost adoptată ieri, am modificat OUG nr. 119/2022 astfel că «în situaţii excepţionale cauzate de efectele războiului din Ucraina asupra siguranţei în furnizarea cu energie electrică a Republicii Moldova, producătorii de energie electrică au obligaţia să încheie contracte bilaterale, în limita cantităţilor disponibile, prioritar cu traderi/furnizori de energie electrică desemnaţi de către Guvernul Republicii Moldova, în acest sens, la preţul de referinţă prevăzut în anexa nr. 2. Energia electrică vândută în aceste condiţii acoperă exclusiv necesarul de consum al consumatorilor finali din Republica Moldova.»”, a transmis Virgil Popescu, joi, pe Facebook.