Virgil Popescu spune că România va deveni independentă din punct de vedere energetic
Așadar, ministrul Energiei a scris într-o postare realizată pe pagina sa de socializare că „independența energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi”.
„Coincidențe bizare le-am putea numi, dar nu este vorba despre așa ceva. Am observat, din nou, că atunci când se iau decizii importante pentru viitorul energetic al României și al Uniunii Europene se reactivează trompetele rusești.
Fie absentează de la voturi importante, deși în spațiul public mai au puțin să își rupă cămașa de supărare și îngrijorare, fie se apucă de live-uri și își dau cu părerea aruncând cu ”fumigene retorice”, nefundamentate pe argumente valide, ca de obicei.
Îmi pare rău că din interese meschine sau politicianiste trompetele nu țin cont de interesul țării noastre.
România va deveni independentă energetic indiferent de ce fac ei. Iar independența energetică ne-o vom dobândi folosind energia nucleară, energia regenerabilă și gazul ca și combustibil de tranziție. Strategie susținută și de Consiliului Suprem de Apărare a Țării. În contextul actual de securitate, la ședința CSAT din luna martie, s-a punctat clar că se impune realizarea independenței energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile și nucleare civile.
Așa că tentativele trompetelor rusești de destabilizare ale României nu vor prinde, pentru că independența energetică înseamnă securitate pentru fiecare dintre noi. Și acest obiectiv îl vom atinge”, a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.
România nu va avea probleme cu gazele la iarnă
Anterior, ministrul a oferit detalii despre rezervele de gaze naturale pe care România le pregătește pentru iarna viitoare.
„Suntem în graficul pe care ni l-am asumat către Comisia Europeană”, a dat asigurări oficialul din Guvern.
Ȋn prezent, țara noastră raportează un grad de umplere a depozitelor de gaz de 41,3%.
„Vom avea cu certitudine acel minim de 80%, poate mergem spre 90%”, a mai indicat ministrul Energiei, care a vorbit și despre avantajele noii exploatări din Marea Neagră.
„Suntem în graficul pe care ni l-am asumat către Comisia Europeană şi pe care îl avem pentru siguranţa în aprovizionare. În momentul de faţă, în depozite, avem 41,3% grad de umplere a depozitelor. Prima raportare către Comisia Europeană se face la 1 august, când trebuie să avem 46%”, a spus Virgil Popescu.