Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a publicat pe Facebook un mesaj prin care spune că se continuă investirea în dezvoltarea comunităților locale.
Ministrul Energiei a publicat pe contul său de Facebook că va continua să susțină comunitățile locale prin proiecte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Virgil Popescu a precizat în mesajul de pe rețelele de socializare că primarul Ionuț Tudorescu a semnat trei contracte de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceste contracte au ca scop modernizarea orașului Baia de Aramă.
”Continuăm să investim în dezvoltarea comunităţilor locale. Primarul liberal Ionuţ Tudorescu a semnat astăzi trei contracte de finanţare, cu fonduri din PNRR, pentru modernizarea oraşului Baia de Aramă”, a fost mesajul președintelui Partidului Național Liberal (PNL) filiala Mehedinți, Virgil Popescu.
Banii vor fi folosiți pentru modernizare
Ministrul Virgil Popescu a mai spus că banii din primul contract vor fi folosiți pentru ”Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunatati serviciile publice prestate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale”. Concret, vorbim despre o sumă în valoarea de 2,35 milioane de euro.
Șeful de la Energie a mai spus că celelalte două contracte prevăd modernizarea și renovarea Spitalului Orășenesc Baia de Aramă, dar și modernizarea sediului Primăriei.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a mai precizat pe rețelele de socializare ”susțin şi încurajez dezvoltarea şi investiţiile pentru mehedinţeni”.
Fonduri pentru o Românie modernă și reformată
Planul de Redresare și Reziliență al României se constituie într-un document strategic ce stabilește prioritățile investiționale și reformele necesare pentru redresare și creștere sustenabilă, corelate tranziției verzi și digitale avute în vedere de Comisia Europeană.
PNRR are la bază 6 piloni principali:
1. Tranziția verde
2. Transformarea digitală
3. Creșterea inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii
4. Coeziunea socială și teritorială
5. Sănătate și reziliență economică, socială și instituțională
6. Politici pentru Noua Generație
Planul Național de Redresare și Reziliență al României prevede 507 jaloane și ținte legate de reformele și investițiile asumate. Un pachet robust de 107 investiții și mai mult de 50 de reforme vor contribui la abordarea eficientă a recomandărilor specifice de țară și la consolidarea potențialului de creștere economică.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este coordonator la nivel național.
Comisia Europeană a salutat faptul că România a depus Planul Național de Redresare și Reziliență și ca, prin inițiativele propuse, sunt atinse toate cele 7 sectoare emblematice ale politicilor UE (flagship areas).