Băutura care ar trebui interzisă pe caniculă. Medicul Virgiliu Stroescu: „Omoară tot ce este viu”

bere restaurant

SURSA FOTO: Dreamstime

Nu bea asta pe timp de caniculă! Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că o băutură foarte iubită de români, deși este răcoroasă, este toxică și afectează grav creierul. Iată despre ce băutură este vorba.

De ce nu este bine să bei bere pe caniculă

Medicul Virgiliu Stroescu, cunoscut pentru viziunile sale stricte asupra alimentației și pentru promovarea stilului de viață vegetarian, avertizează că cei care consumă bere în timpul caniculei fac o mare greșeală.

Mulți români obișnuiesc să se relaxeze cu prietenii la o terasă după o zi toridă, dar el subliniază că alcoolul afectează negativ creierul!

Totodată, medicul a spus că fresh-urile, deși sunt răcoroase, nu sunt sănătoase. Acesta a explicat să sunt prea concentrate și suprasolicită pancreasul.

„Alcoolul e un toxic si un singur pahar de bere nu rămâne neînscris în creier. Dacă iei o bucată de vată cu spirt şi o pui sub buză, o ţii 3 minute, când o scoţi, e roşie. Asta pentru că a stricat mucoasa din gură. Când bei o ţuică, tot esofagul e rană. Pe unde trece, face rău.

Dacă bei o sticlă de bere, 4 ore sta in celulele organismului si omoară tot ce este viu. Orice gram de alcool e toxic. Alcoolul scurtează viaţa, atacă ADN-ul (…)

Fresh-urile sunt gustoase, dar nu sunt sănătoase. Sunt prea concentrate şi chinuiesc pancreasul. Câte portocale poti mânca o dată? Una, două, trei. Un fresh conţine sucul de la 12 portocale. Portocalele integrale sunt cele mai sănătoase”, a explicat Virgiliu Stroescu.

Virgiliu Stroescu (SURSA FOTO: Facebook, Sănătate – Dr. Virgiliu Stroescu)

Sifonul conține dioxid de carbon, care poate reduce imunitatea

Medicul a mai explicat că sifonul conține dioxid de carbon, care este acid și poate reduce imunitatea, făcând ca aceasta să devină acidă, în condițiile în care organismul ar trebui să fie într-un mediu alcalin. Potrivit lui Virgiliu Stroescu, apa minerală conține minerale, însă apa carbogazoasă conține acid carbonic, iar consumul de acid poate crește riscul de cancer.

„Sifonul bagă în tine dioxid de carbon care este acid si scade toata imunitatea organismului, că aceasta devine acidă. Organismul trebuie să fie alcalin. Apa minerală are minerale, apa carbogazoasă e acid carbonic si acidul creşte riscul de cancer”, a spus el.

De asemenea, spune Virgiliu Stroescu, lămâia este acidă în gură, însă devine alcalină în stomac. Medicul a adăugat că atunci când ajung în stomac, sărurile de acid citric devin alcaline. Așadar, dacă cineva are pietre la rinichi de natură acidă, poate bea lămâie pentru a le dizolva, a adăugat el.

„Lămâia e acidă în gură, dar în stomac e alcalină. Nu bagi dinţii în lămâie pentru că distruge dinţii. Când ajung în stomac, sărurile de acid citric sunt alcaline. Dacă cineva are pietre acide, bea lămâie si se topesc”, a explicat medicul.

Nu consuma aceste alimente pe timp de caniculă

Recent, Adina Rusu, președinta Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din județul Iași, a explicat într-un interviu acordat Agerpres că este crucial să ne hidratăm corespunzător în perioadele caniculare.

Ea a recomandat o creștere cu 20-30% a consumului de lichide față de cantitatea obișnuită, preferând apa la temperatura camerei sau ușor răcită.

De asemenea, a avertizat împotriva consumului de băuturi alcoolice, carbogazoase sau îndulcite, care pot agrava deshidratarea.

Adina Rusu a subliniat importanța reconsiderării alegerilor alimentare și a cantității consumate în fiecare masă pentru a gestiona căldura verii. Mai multe puteți citi aici.