Printre ameninţările informatice care îi pândesc în acest moment pe internauţii români se numără şi viermele Win32.Worm.Delf.NFW, locul 9 în topul ameninţărilor informatice BitDefender din luna iulie. Viermele urăşte manelele şi rade din calculatoare orice fişier mp3 care conţine numele unor cântăreţi de manele din România.

Win32.Worm.Delf.NFW este catalogat de cei de la laboratorul BitDefender ca un virus cu risc mic de răspândire şi de infectare, nu însă şi pentru împătimiţii de manele.

Virusul se răspândeşte prin intermediul programelor ca DC++ sau oDC şi, odată intrat în PC-uri, începe să şteargă fişiere audio în format mp3 care conţin în denumirile lor numele unor cântăreţi precum Adrian Minune, Adi de la Vâlcea, Florin Salam, Fraţii de Aur, Ionuţ Cercel, Laura Vass, Liviu Pustiu, Liviu Guţă, Jean de la Craiova şi Vali Vijelie.

Virusul a fost descoperit de cei de la BitDefender în luna decembrie a anului trecut şi este de origine română. În urmă cu patru ani, un virus botezat Win32.Antiman.A@mm se răspândea prin e‑mail şi, asemeni lui Win32.Worm.Delf.NFW, ştergea toate manelele din calculatorul infectat.