Inspectorii ANVSA au verificat 5.046 de unităţi, dintre care 1.934 de unităţi de alimentaţie publică (restaurante, unităţi tip fast – food), 697 de unităţi de tip carmangerie/măcelărie, 131 de cantine, 112 unităţi de tip catering, 286 de rulote, 149 de pensiuni turistice, 1.737 de magazine alimentare.
Totodată, inspectorii veterinari au dispus măsuri de reţinere oficială şi expediere către unităţi de neutralizare pentru 2.678 de kg de carne de porc a cărei trasabilitate nu a putut fi stabilită.
<span style=”font-family: ” liberation=”” serif”,=”” „noto=”” georgia,=”” „times=”” new=”” roman”,=”” serif;=”” font-size:=”” 16px;=”” background-color:=”” rgb(238,=”” 238,=”” 238);”=””>”Facem precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social şi economic”, au susţinut oficialii ANSVSA.