Virusurile abia așteaptă să ucidă la grămadă
Oamenii din presă au reușit să transforme și epidemia în subiect pentru obținerea de audiență și glorie personală și manipulează după cum vor populația ce este obișnuită să nu gândească, dar are pretenția că știe tot.
Adevărul științific unic este că virusurile și bacteriile au propriul univers și duc lupte grele pentru cucerirea de spațiu vital, de resurse. Fac totul pentru a elimina concurența și se duc războaie chimice crâncene pentru a înfrânge alte ființe microscopice și pentru a trece de barierele ridicate de plante, animale și de corpul uman. Ființele ce se cred stăpânele lumii au fost mereu sub asaltul germenilor de tot felul și au fost masacrate fără milă în ceea ce se numește epidemii și pandemii. Ciuma a rămas în memoria colectivă, dar istoria a fost scrisă și de alți asasini invizibili.
România în 1935
Să vedem ce se întâmpla în România anului 1935 în ceea ce privește mortalitatea. Au trecut atunci în neființă 402.673 de persoane, dar numai 61.746 au fost incluse la categoria Senilitate, adică oameni morți la vârste înaintate.
Primul loc era deținut de bolile pulmonare denumite generic Pneumonii și au fost înregistrate 64.608 treceri în neființă. Procentul atins era de 16,04%. Tuberculoza, maladie ce se extindea tot pe calea aerului, adăuga alte 28.231 de victime. Frigul și tutunul favorizau infecțiile denumite generic bronșită și aceasta a fost cauza morții pentru 6.081 de oameni.
Nici bolile zise ale copilăriei nu iertau atunci când găseau un mediu favorabil pentru expansiune. Pojarul nu este ceva banal și nu degeaba a fost inventat un vaccin eficient după Al Doilea Război Mondial. Oamenii erau însă expuși infecției și rezistau cum puteau în perioada interbelică. Au pierit cu acte-n regulă 4.769 de cetățeni români pentru că femeile aveau obiceiul să se ducă să se intereseze de soarta unui copil bolnav din vecini și apoi infectau și propriile odrasle. Scarlatina, o cumplită infecție a sângelui, era răspândită de cei bolnavi sau tot de cei ce se plimbau prin focarele epidemice, și a luat 4.352 de suflete.
Decesele se produc când oamenii se cred inteligenți
Se observă din aceste câteva date că oamenii au făcut foarte puțin pentru protejarea plămânilor și această poartă de intrare a fost folosită din plin de ucigașii fără milă și fără îndurare. Nu sunt interesați de vârstă, politică, legi, religie și gradul de credință. Vor mereu noi locuri de înmulțire și folosesc victima până la moarte. Medicii pot opune rezistență prin tratament sau prin carantină, dar cele mai multe decese se produc atunci când oamenii se cred inteligenți și nu vor să asculte de sfaturile celor instruiți. Analfabetismul medical generează cele mai multe victime.