„Vitamina minune” care ar putea salva milioane de vieți. Are un rol crucial în sănătatea organismului
Statisticile arată că persoanele spitalizate cu Covid-10 și care mor au avut carențe de vitamina D3, indiferent de vaccinare. Cel puțin așa susține un medic american, care arată că deficitul de vitamina D este ”o pandemie în sine.”
Dr. Leslie Ray Matthews, medic din Indianola, Mississippi, spune că cercetările au arătat că 80 la sută dintre pacienții care au murit din cauza coronavirusului sau care au au fost internați la terapie intensivă au avut deficiență de vitamina D. El amintește concluziile unui studiu publicat în ”Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism”, scrie Chicagocrusader.
„Vitamina D3 este cel mai frecvent deficit nutritiv din lume. Pre-deficitul de vitamina D este o pandemie în sine ”, a spus el.
Medicul a lansat o inițiativă globală
De aceea, anul trecut, medicul a lansat o inițiativă globală pentru a educa oamenii despre beneficiile administrării zilnice a vitaminei D. El vorbește oamenilor despre tratamentul Covid-19 și al altor boli cronice, cum ar fi leziuni cerebrale traumatice, atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, contuzii, pneumonie sau gestionarea simptomelor menopauzei cu ajutorul vitaminei D3.
Dr. Matthews numește Vitamina D3 drept „vitamina minune” considerînd că efectul acesteia asupra organismului ar trebui discutat mai pe larg pentru a salva vieți.
Vitamina D este un hormon, nu o vitamină, subliniază el. „Este un hormon steroid. Există 30.000 de gene în corpul uman care vă controlează înălțimea, greutatea, inteligența. Vitamina D sau hormonul D controlează 3.000 din cele 30.000 de gene, dar, printre aceste gene, vă controlează și sistemul imunitar sau sistemul de răspuns inflamator”.
„De fiecare dată când aveți o infecție, fie că este vorba de celule virale, bacteriene, terapeutice sau canceroase, globulele albe din sânge cresc de la vitamina D și sunt capabile să combată infecția”, a explicat dr. Matthews.
El a mai spus că vitamina D „este un element perfect pentru că începeți să dezvoltați multă rezistență la infecții bacteriene și infecții fungice”.
Sursă foto: Dreamstime