Proprietarul centrului comercial Vitantis din Bucureşti a solicitat în 13 ianuarie declanşarea procedurii de insolvenţă în cazul firmei care reprezintă pe piaţa locală brand-urile de îmbrăcăminte Reserved, Cropp Town şi House, care are închiriate două spaţii în cadrul mall-ului.
Dosarul depus de Vitantis SRL la Tribunalul Bucureşti vizează compania LPP Fashion Distribuitor, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 14 martie 2011. Majoritatea dosarelor de acest tip vizează recuperarea unor datorii de la firma debitoare. În acest caz ar putea fi vorba de întârzieri la plata chiriei.
Proprietarul mall-ului este reprezentant în acest dosar de casa de avocatură Ştefănică & Florea. Reprezentanţii companiei nu au vrut să ofere detalii cu privire la natura datoriei pe care o au de recuperat din cauza termenilor de confidenţialitate.
Ca parte a strategiei de relansare, proprietarii centrului comercial au anunţat la mijlocul anului trecut că sunt pregătiţi să schimbe toţi chiriaşii din mall dacă aceştia nu îşi adaptează ofertele la preţurile actuale. Tot anul trecut s-a făcut şi primul pas în acest sens prin rezilierea contractului cu magazinul Mobila Bontaş, ce ocupa un spaţiu de 4.000 mp. Locul acestuia a fost luat de retailerul de mobilă Casa Rusu.
LPP Fashion, divizia locală a companiei poloneze cu acelaşi nume, a intrat pe piaţa locală în octombrie 2007, deschizând primul magazin Reserved şase luni mai târziu în Băneasa Shopping City. În prezent, retailerul polonez deţine pe piaţa locală 11 magazine, în Bucureşti, Bacău şi Brăila, operate sub trei branduri, Reserved, Cropp Town şi House.
Compania este prezentă în Vitantis Shopping Center cu un magazin Reserved şi unul Cropp Town. Unităţile Reserved au o suprafaţă cuprinsă între 500 şi 2.000 mp, iar cele Cropp Town între 230 şi 350 mp.
Pachetul majoritar al mall-ul Vitantis a fost cumpărat la sfârşitul anului trecut, împreună cu cel al Moldova Mall din Iaşi, de către George Teleman, partener în cadrul firmei care controla iniţial cele două centre comerciale. Preţul de vânzare a participaţiei majoritare a fost unul simbolic de 5 euro, însă datoriile bancare existente depăşesc valoarea de piaţă a proprietăţilor achiziţionate.