Susţinând planul agresiv de dezvoltare al T-Mobile, plan ce prevede dublarea vitezei de transfer de date susţinută de reţea până la mijlocul lui 2011, proiectul de extindere a reţelei le va permite utilizatorilor companiei telecom să se bucure de streaming video, download de fişiere şi browsing web mai rapid. Acest proiect ambiţios este cu atât mai interesant cu cât, în primăvara acestui an, AT&T a achiziţionat compania T-Mobile, dând naştere astfel celui mai mare operator de telefonie mobilă din ţară.

„Vitezele superioare oferite de tehnologia de broadband mobil şi o capacitate mai mare de transfer de date sunt elemente cheie pentru a transforma viziunea unei societăţi permanent conectate, în care orice dispozitiv ce poate beneficia de pe urma unei conexiuni la Internet va avea una, în realitate”, a spus Angel Ruiz, şeful Ericsson America de Nord. „Odată cu trecerea reţelei către standardul HSPA+ şi viteze de transfer de până la 42 Mbps, Ericsson şi T-Mobil USA îşi consolidează partneriatul lor de durată.”

Având la bază reţele HSPA existente, HSPA+ poate susţine viteze şi performanţe îmbunătăţite şi poate răspunde nevoii operatorilor de a dispune de capacitate mai mare, dar şi cerinţelor utilizatorilor finali, care îşi doresc transfer de date mai rapid. În acelaşi timp, HSPA+ le oferă operatorilor o alternativă viabilă de dezvoltare a reţelei în contextul creşterii exponenţiale a cererii externe pentru broadband mobil. Ericsson estimează că, până în 2016, numărul total de utilizatori de broadband mobil se va ridica la aproape 5 miliarde la nivel mondial.

„Datorită colaborării cu Ericsson, de acum vom putea să permitem unui număr mai mare de utilizatori să acceseze reţeaua HSPA+ de 42 Mbps”, a declarat Neville Ray, Chief Technology Officer al T-Mobile USA. „Ericsson este un partener esenţial în proiectul de extindere a reţelei noastre HSPA+, proiect care ne va ajuta să le oferim utilizatorilor viteze 4G, capacitate, fiabilitate şi securitate.”