Feng Shui. Ghid practic, de Richard Taylor si Wang Tann, Editura Meteor Press este o carte extrem de placuta, despre o veche metoda chinezeasca, menita sa conduca la un echilibru intre viata noastra si mediul natural. Este o carte izvorata din experienta practica a autorilor, aflati in cautarea raspunsului la problemele existente intr-o anumita companie.



De la descifrarea filosofiei de a trai in armonie cu mediul inconjurator pana la asocierea acesteia cu mediul de afaceri, nu a fost nevoie de mult efort. Ghidul furnizeaza pas cu pas, folosind exemple si ilustratii, tot ce este nevoie sa stie un manager, dar si un angajat, despre liniile de energie favorabile si nefavorabile, despre ce aduce noroc si ce poate afecta sanatatea si performanta. Autorii ofera un adevarat indrumar pentru proiectarea unei locuinte, a unui birou sau a oricarui spatiu in asa fel incat acestea sa poata fi folosite in avantaj propriu, intr-un mod cat mai simplu si mai logic.

Pentru achizitionare: Tel.: 021-222.33.12; Fax: 021-222.83.80;
e-mail: editura@meteorpress.ro.







Vechea formula a invatamantului a fost creata pentru a da societatii muncitori care nu se gandeau prea mult la propriile lor vieti. Dar, in acest moment, sistemul traditional determina ca multe scoli sa se lupte cu rezultate proaste, cu lipsa de respect in randul elevilor, profesorilor si cu probleme legate de siguranta individuala. Elevii sunt nemultumiti, la fel si familiile lor, profesorii si directorii sunt frustrati, si toata lumea abia asteapta sfarsitul de saptamana. Este nevoie de o noua abordare a educatiei, care sa fie in interesul tuturor celor din comunitate.



In Adevarata educatie pentru o viata implinita, Marshall Rosenberg materializeaza aceasta viziune in ideea de educatie pusa in slujba vietii. In lucrarea publicata de editura Elena Francisc Publishing, cei interesati de o schimbare in viata personala si profesionala vor descoperi o perspectiva bazata pe respect reciproc in relatiile dintre oameni. Pentru achizitionare: Tel.: 0741.315.955;
e-mail: office@efpublishing.ro.








Oricui i s-a intamplat sa se lase coplesit de manie, furie, gelozie sau de tristete, de o stare emotionala in care se nasc decizii si actiuni cu consecinte devastatoare. Uneori, simtim cum ne ia valul, iar acesta poate fi un tsunami. Dupa ce a trecut, ne pare rau si suntem convinsi ca, daca am fi fost mai calmi, mai linistiti, consecintele ar fi fost mai putin… dezastruoase. Chiar daca alaturarea notiunilor “disciplina” si “emotie” pare nefireasca, autorul lucrarii Disciplina emotionala, Charles C. Manz, editata recent de Editura Curta Veche, propune cititorilor sa incerce mai multe strategii prin care pot folosi energia emotiilor in beneficiu personal.



Tehnici de meditatie si respiratie, un program de exercitii fizice, o alimentatie sanatoasa si corecta, un stil de viata prin care sa fie cultivate optimismul si gandirea pozitiva sunt cateva dintre solutiile oferite de autor in cartea disciplina emotionala. Absenta din programa scolara, dar si din educatia parinteasca, disciplina emotionala este o materie la care viata ne examineaza zilnic, motiv pentru care este recomandabil sa incepem sa invatam pe cont propriu. Pentru achizitionare: Tel.: 021-222.57.26; 222.47.65; e-mail: redactie@curtea veche.ro; site: www.curteaveche.ro.