Premierul Florin Cîţu merge, timp de două zile, la Bruxelles, unde se va întâlni cu cei mai importanţi lideri ai Europei, dar şi cu secretarul general adjunct al NATO.
Urmează două zile de foc pentru şeful Guvernului României. Joi şi vineri, premierul Florin Cîţu merge la Bruxelles, într-o vizită oficială, iar pe lista întâlnirilor îi regăsim pe cei mai importanţi lideri europeni.
Cine sunt oficialii europeni sau ai NATO cu care se va vedea Florin Cîţu?
Astfel, premierul Florin Cîţu va efectua în aceste două zile o vizită de lucru la Bruxelles. În cadrul acestei deplasări, Cîţu are programate o serie de întrevederi cu înalţi oficiali ai Uniunii Europene, cei mai importanţi fiind preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.
Potrivit unui comunicat al Guvernului României, programul include şi întâlniri cu vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis.
Florin Cîţu mai are programate întâlniri oficiale cu doi români aflaţi în funcţii cheie la nivel european şi internaţional. Este vorba despre Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, şi Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.
Agenda vizitei include şi întrevederi cu reprezentanţi ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European:
- liderul Grupului PPE, Manfred Weber;
- secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White;
- liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloş;
- liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.
România continuă să rămână sub stare de alertă, confirmă Florin Cîţu
În altă ordine de idei, premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, la Bucureşti, că starea de alertă a fost din nou prelungită în România cu încă 30 de zile. Noua formulă de calcul a ratei de incidenţă se va aplica peste 14 zile, a mai precizat acesta.
„Am cerut această analiză. Nu se va aplica imediat. Ea se va aplica peste 14 zile, tocmai pentru a avea o perioadă de tranziţie. Am cerut şi eu aceste date. Răspunsul a fost că aceasta este formula pe care o folosesc epidemiologii.
Nu am o problemă cu acest lucru. Nu modifică foarte mult, pentru că noi deja am vaccinat şi în spitale, şi în centrele de bătrâni, unde puteau să apară focare şi de aceea permite şi această perioadă de 14 zile.
Este doar o modificare pur statistică pentru a avea informaţia aproape de realitate şi este o formulă pe care o folosesc toate ţările din UE, deci nu este nimic care să ne îngrijoreze”, a explicat prim-ministrul.
Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin