Vizita presedintelui american George W. Bush in Dubai a costat autoritatile municipale peste 120 de milioane de dolari, un pret deloc de neglijat pentru o „excursie” care a pesupus masuri de securitate fara precedent, informeaza Gulf News, citat de RIA-NOVOSTI.

Sosirea lui Bush a paralizat complet timp de o zi activitatea economica din Emiratele Arabe Unite, unde ziua de luni a fost declarata libera, doua poduri uriase (peste golful care separa Dubai-ul in doua parti )au fost inchise, precum si pasajul subteran.

Turistilor din Dubai li s-a cerut sa nu iasa din hotelurile unde sunt cazati in anumite intervale orare, iar traficul a fost complet sistat.

Dubai International Financial Center, cu 7.000 de angajati de la 500 de companii a stat cu lacatul pe usa toata ziua, iar 100.000 de firme din Dubai au pierdut bani in perioada vizitei lui Bush.

Singurele care au avut de castigat au fost hotelurile in care clientii au luat pranzul si cina, au facut cumparaturi si au folosit majoritatea serviciilor extra pentru a face timpul sa treaca mai repede.

Data: 15 ianuarie 2008

Sursa: RIA-NOVOSTI