Alimentul care te lasă fără energie! Vlad Ciurea a spus exact care este: Ăsta este adevărul

vlad ciurea doctor

SURSA FOTO: Facebook

Adevărul despre pâine! Acest aliment consumat zilnic de către români nu este neapărat unul bun pentru sănătatea generală. Vlad Ciurea a spus adevărul despre pâine.

Medicul Vlad Ciurea spune adevărul despre pâine

Adevărul despre pâine. Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre un aliment foarte iubit de către români. Deși este atât de populară, dacă este consumată zilnic, pâine poate avea efecte negative. Medicul susține că pâinea consumată frecvent ne poate lăsa fără energie.

Potrivit lui, pâinea poate chiar să combată efectul cafelei. Ea încetinește activitatea creierului și îi lasă pe cei care o consumă des fără energie.

Doctorul Vlad Ciurea a discutat în emisiunea „iThink cu Iusti Fudulu” de la Antena 3 CNN, despre pâine. Medicul a explicat de ce ar trebui evitat acest aliment, pe cât posibil.

Potrivit lui, pâinea poate avea efecte pozitive în cantități mici. În cantități mari, ea este la bază un carbohidrat. Ce efecte poate avea?

Renumitul neurochirurg a dezvăluit și că el a renunțat de mult timp la cartofi prăjiți, care este un alt tip de carbohidrat preferat de români.

„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul, potrivit Antena 3.

Ce alte efecte poate avea pâinea

Nutriționiștii afirmă că o dietă echilibrată și sănătoasă poate exclude în totalitate pâinea. Acest aliment poate fi înlocuit cu alternative precum fasole, orez brun, cereale integrale, fructe și legume.

În cazul în care se dorește păstrarea pâinii în regimul alimentar obișnuit, este esențial să se înțeleagă cât de mult din totalul dietei ar trebui să fie reprezentată de acest aliment.

Persoanele care fac din pâine alimentul principal și o consumă în mod predominant pot avea probleme legate de greutate și controlul kilogramelor acumulate în timp.

Cu toate acestea, problema nu constă în pâine în sine, ci în cerealele rafinate din care este preparată, care pot crea un efect de dependență la nivelul creierului.

Consumul excesiv de pâine poate crește riscul de apariție a diabetului de tip II, caracterizat de niveluri ridicate de glicemie în sânge, care, în cele din urmă, pot duce la deteriorarea vaselor de sânge și a organelor.

Este important să se ia în considerare tipul de pâine consumat, optând pentru variante integrale bogate în fibre și nutrienți, în locul celor rafinate, pentru a menține un echilibru în dietă și a reduce riscul de complicații legate de diabet.