Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a apelat, marţi, Divinitatea, în faţa pericolului ca Guvernul să fie obligat să folosească rezerva Băncii Naţionale pentru se evita tăierea pensiilor şi salariilor.

„Să ne ferească Dumnezeu să ajungem la aşa ceva”, a spus Vlădescu, la un post de televiziune, întrebat despre posibilitatea utilizării rezervei valutare a Băncii Centrale, pentru acoperirea dificului bugetar şi compensarea măsurilor de tăiere cu 15 la sută a pensiilor şi cu 25 la sută a salariilor în sectorul public.

Ministrul Finanţelor se află la Parlament, unde senatorii şi deputaţii dezbat în plen şi votează moţiunea de cenzură „Opriţi genocidul social”, iniţiată de parlamentarii PSD+PC, după asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile de austeritate, prin care ar urma să fie reduse pensiile şi salariile.

„O criză politică va agrava situaţia. Finalmente acest guvern va rămâne în continuare”, a spus Vlădescu, precizând că „a fost primit cu huiduieli”, de sindicate, la intrarea în Parlament.


Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost de 35,251 miliarde euro la 31 mai 2010, în scădere cu 79 milioane euro faţă de cele 35,330 milioane euro înregistrate la 30 aprilie 2010.

La 31 mai 2010, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 31,989 miliarde euro, faţă de 32,386 miliarde euro cu o lună în urmă, iar rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,262 miliarde euro.

SURSA: Agerpres