Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat vineri seară, după discuţiile purtate cu reprezentanţii FMI, că nu vor mai fi şi alte măsuri decât cele anunţate de preşedintele Traian Băsescu, dar a precizat că „probabil vor exista şi unele reduceri de personal” în administraţia publică.

„Nu vor fi măsuri adiacente celor comunicate. Acestea sunt suficiente. Acum lucrăm la partea tehnică, la măsurile structurale. Există un program de îmbunătăţire a administraţiei publice. Probabil vor exista si reduceri de personal în anumite zone, la fel cum probabil vor fi şi angajări în zonele în care va fi nevoie”, a spus Vlădescu la finalul discuţiilor cu delegaţia FMI.

Declaraţia ministrului Finanţelor vine după ce vineri, înainte de întâlnirea cu reprezentanţii Fondului, acesta spunea că „în momentul de faţă, nu vorbim despre disponibilizări, ci discutăm despre o necesară restructurare a sectorului bugetar care va trebui făcută pînă la începutul anului viitor, astfel încât baza de la care se pleacă în 2011 să fie una sănătoasă”.

Sebastian Vlădescu a afirmat că nu poate confirma stabilirea unei ţinte de deficit de 6,7% din PIB în urma reducerii cheltuielilor bugetare şi a precizat că discuţiile purtate cu reprezentanţii Fondului au vizat reducerea unui deficit suplimentar de 3% din produsul intern brut.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, alături de cei ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, vor prezenta luni, la ora 9.00, concluziile misiunii de evaluare demarate pe 27 aprilie la Bucureşti, raport de care depinde acordarea celei de-a cincea tranşe, în valoare de 850 milioane euro.