Guvernul lucrează în prezent la un proiect de lege referitor la diminuarea veniturilor angajaţiilor din companiile unde statul este acţionar majoritar, a spus Sebastian Vlădescu, minitrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, reducerea de 25% a veniturilor angajaţiilor din sectorul bugetar nu va aplicată şi la salariaţii acestor companii.

„La companiile de stat va fi un alt model care se va aplica. Se lucrează la acest proiect de lege”, a spus Vlădescu, fără a oferi mai multe detalii.

Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Adriean Videanu, spunea că angajaţii din companiile de stat ar trebui să accepte o reducere a salariilor, „din solidaritate”, deşi nu există această obligativitate privind negocierile cu FMI.

„Orice venit va trebui să se impoziteze, astfel ca sarcina fiscală să nu se pună pe 3-4 milioane de oameni, la un cuantum care se va stabili astfel ca toţi să contribuim la dezvoltarea statului. Nu e corect ca sarcina fiscală să stea doar pe 3-4 milioane de oameni, iar zone foarte largi să nu fie impozitate”, a menţionat Adriean Videanu.