Prim-ministrul din Rusia, Mihail Mișustin, a aprobat recent o listă de țări care impun „atitudini distructive”. Potrivit înaltului oficial de la Moscova, acestea ar contrazice „valorile spirituale și morale rusești”.

Rusia a luat în vizor mai multe țări. Care e „lista neagră” a lui Vladimir Putin

Publicația Meduza notează că lista a fost publicată pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice. Această listă include toate statele care sunt neprietenoase din punct de vedere economic cu Rusia.

Potrivit publicației, lista include 47 de țări. Printre acestea se numără aproape toate țările din Uniunea Europeană, cu excepția Ungariei și Slovaciei.

De asemenea, pe listă se află și SUA, Marea Britanie, Japonia și Ucraina. Lista respectivă include și Taiwanul, a cărui independență Federația Rusă nu o recunoaște oficial.

Meduza scrie că cetățenii țărilor incluse în listă vor putea obține un permis de ședere în Federația Rusă dacă au suferit de pe urma „impunerea atitudinilor distructive neoliberale” de către guvernele țărilor lor.

Amintim că autoritățile ruse mențin din 2021 o listă oficială a „țărilor neprietenoase”.

În momentul de față, lista respectivă include aproape 50 de state.

Rusia, interzis, blocaj, China
SURSA FOTO: Dreamstime

Viaceslav Volodin lansează avertismente îngrijorătoare pentru statele europene

Anterior, Viaceslav Volodin a lansat avertismente îngrijorătoare pentru statele europene. El este președintele Dumei de Stat din Rusia.

El a subliniat potențialul devastator al rachetelor occidentale utilizate de Ucraina în conflictul cu Rusia. Oficialul de la Moscova a subliniat și că aceste atacuri ar putea conduce la un război mondial.

Această declarație a venit pe fondul intensificării tensiunilor dintre Moscova și Occident. Amintim că sprijinul militar acordat Ucrainei de către țările europene și Statele Unite continuă să crească.

Volodin spune că că răspunsul Moscovei ar putea fi unul copleșitor

Volodin a subliniat că răspunsul Moscovei ar putea fi unul copleșitor, în cazul unor atacuri directe asupra teritoriului rus. Acest lucru implică utilizarea de arme nucleare avansate, avertizează oficialul rus.

„Rusia va răspunde cu arme mai puternice”, a declarat Volodin, subliniind poziția fermă a Moscovei.

Președintele Dumei de Stat a avertizat că Uniunea Europeană, prin sprijinul său pentru Ucraina, își asumă riscuri considerabile.

Amintim că Parlamentul European a votat o rezoluție care solicită ridicarea restricțiilor asupra utilizării armelor occidentale de către Ucraina.