Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August

Vladimir Putin, Rusia

SURSA FOTO: Kremlin.ru

Vladimir Putin a luat o decizie importantă care o privește direct pe nepoata sa, Anna Țivilova. Aceasta a fost numită într-o funcție de rang înalt. Decizia evidențiază modul în care relațiile de familie joacă un rol semnificativ în numirile politice din Rusia.

Președintele rus Vladimir Putin a numit-o pe nepoata sa, Anna Țivilova, în funcția de secretar de stat și ministru adjunct al Apărării. Informația a fost dezvăluită de Meduza.io, o publicație independentă din Rusia.

Decretul care oficializează această numire a fost semnat pe 17 august, a raportat agenția TASS.

Nepoata lui Putin a ocupat poziția de ministru adjunct al Apărării

Anterior, Anna Țivilova a ocupat poziția de ministru adjunct al Apărării. Acest lucru s-a petrecut după ce economistul Andrei Belousov a preluat conducerea ministerului.

În noul său rol, Țivilova va fi responsabilă de organizarea sprijinului social și locativ pentru personalul militar. Ea se va ocupa și de gestionarea interacțiunii cu fondul de stat „Apărătorii Patriei”. Acesta sprijină participanții la războiul împotriva Ucrainei.

Fiul fostului premier, în funcție de conducere

În aceeași serie de numiri, Putin l-a desemnat pe Pavel Fradkov, fiul fostului director al Serviciului de Informații Externe al Rusiei și fost prim-ministru Mihail Fradkov, ca al doilea adjunct al ministrului Apărării.

Fradkov Jr. a fost prim-adjunct al șefului administrației prezidențiale din 2021.

Soțul Annei Țivilova, Serghei, a fost guvernator al regiunii Kemerovo până în luna mai, iar în prezent conduce Ministerul Energiei din Rusia.

Anna Țivilova este nepoata președintelui rus

Anna Țivilova, născută cu numele de fată Putina, este originară din Ivanovo. Tatăl ei este verișor cu președintele rus, Vladimir Putin. În anii ’90, ea a lucrat ca psihiatru într-un spital local de psihiatrie. După ce Putin a devenit președinte, s-a mutat la Moscova. Ea a început să furnizeze echipamente medicale spitalelor. În 2007, s-a căsătorit cu Serghei Țivilov.

În 2012, soții Țivilov au devenit proprietarii companiei de cărbune Kolmar. Potrivit publicației ruse de investigație Аghentstvo, înainte de această achiziție, niciunul dintre ei nu avusese experiență în industria minieră. Ei nu ar fi avut resursele financiare necesare pentru a cumpăra o companie evaluată la aproximativ 400 de milioane de dolari. Se crede că ei au primit compania de la Ghenadi Timchenko. E vorba de un apropiat al președintelui Putin, care deținea 60% din Kolmar.

Conform aceleași surse, Kolmar a trecut prin „dificultăți financiare enorme” în trecut. După ce a fost preluată de soții Țivilov, compania a beneficiat de un sprijin considerabil din partea statului rus. Aceasta a primit 11 miliarde de ruble sub formă de sprijin direct de la bugetul de stat. A primit și un împrumut preferențial de 4 miliarde de ruble și diverse reduceri fiscale.

Soțul rudei liderului de la Kremlin a devenit guvernator

Serghei Țivilev a devenit guvernator al regiunii Kemerovo în 2018, după un incendiu tragic în centrul comercial Winter Cherry, care a dus la moartea a 60 de persoane. Soția sa, Anna Țivilova, a fost implicată activ în viața publică, conducând Consiliul pentru Tutela în Sfera Socială. Surse citate de publicația Аghentstvo susțin că Anna joacă un rol semnificativ în afacerile regionale și că ea se află în spatele multor decizii importante luate de soțul ei.

Povestea soților Țivilov este doar un exemplu al practicilor de tip feudal din Rusia modernă. În 2013, cu ocazia căsătoriei fiicei mai mici a lui Vladimir Putin, Katerina, ginerele acestuia, Kirill Șamalov, a primit o „zestre” impresionantă sub forma unor acțiuni în compania privată petrochimică Sibur, care fusese desprinsă de Gazprom, deținută de stat. După ce Katerina și Kirill au divorțat, această „zestre” a fost retrasă de la Șamalov, conform publicației Аghentstvo.