Ucraina este în stare de şoc! Nimeni nu mai este în siguranţă.
Rusia a efectuat un nou test cu racheta hipersonică Zircon. Şi-a lovit ţinta aflată la 1.000 km distanţă!
Russian MoD releases a video of the successful test firing of the #hypersonic Zircon cruise missile, which was launched from a frigate in the Barents Sea.
The missile hit a sea target at a distance of 1,000 km.#RussiaUkraineWar pic.twitter.com/oEMCheZDnZ
— Dhairya Maheshwari (@dhairyam14) May 28, 2022
Sâmbătă, 28 mai, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a testat cu succes lansarea unei rachete de croazieră hipersonice Zircon pe o distanță de aproximativ 1.000 km.
Racheta a fost lansată din Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă, a precizat Ministerul Apărării de la Moscova.
O înregistrare video a arătat cum racheta a fost lansată de pe o navă, notează agenţia Reuters.
Rachetele de croazieră Zircon, mândria lui Vladimir Putin
Racheta Zircon este mândria lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin explicând că aceasta face parte dintr-o nouă generație de sisteme de armament.
Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, iar Rusia a mai efectuat teste de lansare a rachetei Zircon de pe nave de război și submarine în ultimul an.
În ciuda pierderilor grele suferite de la declanşarea invaziei din Ucraina, atât când vine vorba despre soldaţi, dar şi de tehnică militară, Rusia a continuat să organizeze teste de armament de profil înalt pentru a reaminti lumii de posibilitățile sale în domeniul tehnologiei rachetelor.
În luna aprilie, ruşii au testat o nouă rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară, Sarmat, capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase și să lovească Statele Unite.
Este un război nuclear declanşat de Rusia un risc real?
În ultima vreme, autoritățile și propagandiștii ruși vorbesc din ce în ce mai mult despre războiul nuclear.
De exemplu, adjunctul șefului Serviciului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că transportul de arme în Ucraina de către țările NATO crește posibilitatea unui război nuclear în toată regula.
„Rusia nu are nicio intenție ostilă față de Finlanda sau Suedia. De asemenea, RS-28 „Sarmat” nu are niciun resentiment față de țările NATO. Vă nimicim cu bombe nucleare, însă fără resentimente”, ameninţa şi directorul general al Roscosmos, Dmitri Rogozin.
În opinia șefului Serviciului Național de Informații al SUA, Eurile Gaines, președintele Vladimir Putin este pregătit să folosească arme nucleare tactice pe teritoriul Ucrainei.
Potrivit Financial Times, puterile occidentale sunt deja ezitante în ceea ce privește disponibilitatea Rusiei pentru o escaladare nucleară și, prin urmare, au avut în vedere furnizarea de arme importante Ucrainei.
Conducerea NATO nu are nicio dovadă că Rusia pregătește un atac nuclear împotriva Ucrainei. Directorul CIA, William Burns, a declarat, de asemenea, că nu există nicio dovadă a unui atac nuclear împotriva Ucrainei.