Vladimir Putin ar fi încercat să detoneze o bombă nucleară, dar planurile sale au fost „sabotate”, a afirmat o sursă. Se pare că șefii de la Kremlin îi „sabotează” planurile de a folosi arme atomice sau ar putea exista probleme din cauza unor defecțiuni tehnice.
Vladimir Putin a fost sabotat?
În ultimele zile, au existat o serie de mesaje NOTAM (Notice to air missions) și avertismente de navigație rusești, care indică teste sau exerciții, transmite The Mirror.
Până în prezent, au existat puține indicii ale unor teste majore, deși data finală pentru o astfel de teste în Marea Barents este 22 octombrie. În același timp, există afirmații potrivit cărora, la începutul acestei luni, Putin ar fi ordonat două teste cu rachete nucleare care, de fapt, nu au mai avut loc.
Valeri Solovei, un expert în privința președintelui Putin și fost profesor la prestigiosul Institut de Relații Internaționale din Moscova, o școală de pregătire pentru spioni și diplomați, a declarat că „decizia lui Putin privind utilizarea armelor nucleare tactice (în conflictul din Ucraina) se va confrunta fără îndoială cu rezistență”.
„Nu știu cât de eficientă va fi rezistența, dar indic faptul că testele nucleare ar fi trebuit să aibă loc în ultimele două săptămâni, unul în Marea Barents, subacvatic, iar al doilea subteran, în regiunea Arhangelsk. În ambele cazuri testele nu au mai avut loc”, a precizat Solovei.
De asemenea, el a afirmat că „motivul este că, înainte de lansare sau, mai exact, înainte de utilizarea armelor nucleare tactice, este necesar să ne asigurăm că aceste arme sunt pe deplin operabile. Ele trebuiau să fie testate”.
„Președintele a primit rapoarte că a existat o situație de urgență, că nu a funcționat ceva”, a mai declarat Valeri Solovei.
Liderul de la Kremlin ar fi decis să folosească armele nucleare
Vladimir Putin a insistat ca testele să aibă loc în viitorul apropiat, a mai precizat Solovei, care a mai spus anterior că liderul de la Kremlin a luat o decizie de principiu de a folosi arme nucleare.
El a adăugat: „Dar chestiunea este că o dată este un accident, de două ori este o coincidență. Dar … dacă a treia oară se termină în același mod, fără niciun test, (va părea un sabotaj)”.
Acest lucru ar arăta „diminuarea autorității lui Putin, a puterii executive a Rusiei”, a mai spus profesorul.
La începutul acestei luni, s-a raportat că NATO a trimis o notă de informativă către țările sale membre, avertizând că Putin a desfășurat submarinul său nuclear K-329 Belgorod, purtător al dronei submarine Poseidon.
Arma rusească este o torpilă gigantică cu capacitate nucleară care provoacă un tsunami radioactive și poate distruge coastele inamice. Cu toate acestea, până în prezent nu au existat indicii privind o lansare de test a acesteia.