Detalii de ultimă oră despre războiul din Ucraina, care durează de mai bine de trei luni de zile. Un reprezentant al insurgenților a vorbit despre ultima mișcare făcută de Rusia.

Potrivit sursei citate, în fiecare zi, sute de prizonieri ucraineni de război sunt aduși în teritoriile controlate de separatiștii pro-ruși în regiunile Donețk și Lugansk.

O reacție în acest sens a venit și de la Rodion Miroșnik, „ambasador” la Moscova al separatiștilor din Lugansk.

Potrivit acestuia la momentul actual, în cele două ”republici populare” se află aproximativ 8.000 de foști combatanți ai Kievului.

Ce face Rusia cu prizonierii ucraineni?

„Sunt mulți prizonieri. Desigur, mulți dintre ei sunt pe teritoriul Republicii Populare Donețk, dar avem și noi destui”, a spus Miroșnik, scrie BBC, care adaugă că nu a putut verifica aceste informații în mod independent.

În tot acest timp însă luptele grele continuă în Ucraina. Irina Venediktova, procurorul general ucrainean anunța în cursul zilei de miercuri că de la 24 februarie și până în prezent peste 150 de copii au fost uciși în regiunea Donețk.

Aceasta a mai subliniat și faptul că bilanțul din regiune este semnificativ mare față de alte părți ale țării. În ceea ce privește numărul total al copiilor uciși în Ucraina în timpul războiului, acesta se ridică la cel puțin 240 de persoane, adaugă oficialul ucrainean.

Planul Rusiei nu a fost îndeplinit încă, spune un oficial ucrainean. Serghei Gaidai, șeful administrației militare ucrainene din Lugansk, anunța miercuri că rușii nu au reușit să blocheze autostrada care leagă orașele aflate sub controlul Kievului, în ciuda faptului că Moscova a confirmat acest lucru.

Care sunt planurile Moscovei în Ucraina?

„Lugansk nu a fost izolat”, a spus Gaidai, conform BBC. Totodată, oficialul a mai adăugat și că, în ciuda bombardamentelor de pe ruta către sud-vestul Severodonețk, ajutorul umanitar reușește să ajungă în zonă.

Menționăm faptul că orașul este bombardat continuu în ultima săptămână și sunt șanse ca Rusia să își îndeplinească obiectivul în orice moment. Până acum, forțele ruse au ajuns destul de aproape pentru a folosi proiectile de mortieră, pe lângă artilerie și bombardamentele aeriene, a precizat oficialul ucrainean.

Dar Rusia mai are și alte planuri. O altă țintă strategică a Moscovei este și orașul vecin, Lîsîceansk, iar în cazul în care rușii vor reuși să captureze aceste localități, ei vor ajunge să controleze întreaga regiune Lugansk, ducându-și astfel planul la bun sfârșit.