Vladimir Putin vrea relații mai strânse cu aliații
Vladimir Putin a anunțat, în cadrul unui videoclip prin care îi salută pe cei care participă la Forumul Armata 2023, că Federația Rusă este deschisă cooperărilor militare cu alte țări.
De asemenea, liderul de la Kremlin a mai spus că Rusia este deschisă și la participarea la exerciții militare comune.
”Propunem o dezvoltare a cooperării într-o serie de domenii, inclusiv în formare de personal, formare de personal militar străin şi îmbunătăţirea calificării sale, prin desfăşurarea de exerciţii comune de comandament şi de stat major şi altor exerciţii, Şi ne aşteptăm, la fel ca înainte, să se încheie acorduri şi contracte de export în marginea Forumului”, spune Vladimir Putin.
Rusia, deschisă parteneriatelor tehnologice
Președintele rus a mai spus că țara pe care o conduce este deschisă aprofundării în ceea ce privește parteneriatele tehnologice egale.
Liderul de la Kremlin spune că aceste parteneriate vor avea loc cu țările care își apără interesele naționale și care își apără ”calea dezvoltării independente şi care consideră că este fundamental de important să construiască împreună un sistem de securitate egal şi indivizibil care să apere în mod fiabil fiecare stat”.
”Suntem încântaţi că tot mai multe companii străine de apărare iau parte la Forum.
Anul trecut, 32 de participanţi şi-au expus produsele aici. Anul acesta numărul lor a crescut la 82”, a mai precizat liderul de la Kremlin.
1.500 de companii militare au participat la Forum
Marii producători militari ruși își prezintă produsele la Forumul internațional tehnico-militar.
La programele de afaceri și de exploatare ale forumului participă aproximativ 1.500 de întreprinderi militare rusești importante.
Potrivit agenției oficiale de știri rusești Tass, aceștia discută cu Ministerul rus al Apărării atât despre proiecte, cât și despre cooperarea cu alte națiuni.
Potrivit agenției TASS, la forumul Ministerului rus al Apărării vor participa aproximativ 80 de întreprinderi și organizații din diferite națiuni.
Rusia vrea să arate că războiul a scăpat de sub control
O serie de interceptări de avioane rusești în apropierea spațiului aerian al NATO ar putea fi o încercare de a face ca Occidentul să devină nervos în privința susținerii Ucrainei, a declarat un analist în domeniul apărării.
Profesorul Michael Clarke, analist militar, a declarat pentru Sky News că Rusia a vrut ca aliații Ucrainei să creadă că războiul „scapă de sub control” atunci când a zburat cu avioane la nord de Scoția și în spațiul aerian internațional de care Olanda este responsabilă în numele NATO.
Dar Typhoon-urile RAF care au interceptat bombardierele rusești în această dimineață au avut, de asemenea, un mesaj: „nu există nicio cale de trecere prin spațiul aerian al NATO”.