Vladimir Putin a luat marea decizie! 22 iunie va fi ultima dată. E oficial

Sursa: Twitter/ President of Rusia

Vladimir Putin a luat marea decizie! Liderul de la Kremlin a avansat o noua dată pentru cucerirea unei părți a Ucrainei. De data aceasta este vorba de 22 iunie. Mai multe voci au explicat care ar fi planurile de ofensivă ale președintelui Rusiei.

Este oficial! Vladimir Putin a avansat acum un nou termen pentru ofensiva din estul Ucrainei.

Este vorba despre 22 iunie! Experții militari au arătat că intensitatea luptelor din Ucraina va scădea în cel mult două săptămâni.

Analiștii militari au mai spus că Putin are acum în vedere noi date limită pentru cucerirea Severodonețk. Liderul Rusiei ar pregăti special centenarul creării Uniunii Sovietice, în decembrie acest an.

Oleg Jdanov, care este un expert militar ucrainean, a arătat că luptele vor fi mai reduse în următoarea perioadă. El a avansat ideea unui un nou „termen limită” al lui Putin pentru Severodonețk și ofensiva în Donbas.

„Intensitatea ostilităților din Ucraina ar putea scădea după 22 iunie – până la sfârșitul lunii, ocupanții ruși vor trece probabil la un război de poziție (război al tranșeelor, constant până la învingerea inamicului – n.red.)”, a explicat Jdanov, citat de Unian.net.

22 iunie – ultimul moment la care rușii își vor concentra eforturile

Potrivit acestuia, astăzi, ostilitățile scad în intensitate. Jdanov a explicat că rușii încearcă să reia ofensiva în anumite direcții în jurul Severodonețk, dar aceasta nu mai este o ofensivă atât de puternică precum era la începutul săptămânii trecute, când am considerat că situația era aproape critică pentru Ucraina.

„Și amenințarea era foarte mare”, a explicat Jdanov.

Potrivit acestuia, rușii ar începe deja să transfere trupe în alte direcții.

„Să vedem la ce va duce. Dar cred că va fi ultima dată (22 iunie – n.red.) când își vor concentra eforturile. Atunci, cel mai probabil, totul va trece la un război de poziție”, a mai spus el.

În opinia sa, 22 iunie este îndepărtat de primul „termen” stabilit de armata rusă în Donbas. Până în această zi, potrivit lui Jdanov, Putin speră la o ocupare completă a regiunii Lugansk.

„Acestea sunt vechile consecințe sovietice sau obiceiuri imperiale, când chiar și un război este programat, condus către o anumită dată. Uniunea Sovietică a făcut-o. Dar știm cu ce preț. Tot ce a primit au fost pierderile”, a concluzionat Jdanov.

Data sacră pentru Putin în războiul împotriva Ucrainei

În paralel, rușii se gândesc la o dată rotundă, în decembrie acest an. Acesta este momentul în care se împlinesc 100 de ani de la crearea URSS.

Generalul-maior al SBU Viktor Yagun vorbește despre 24 decembrie ca fiind o nouă „dată sacră” pentru Putin în războiul împotriva Ucrainei după cea de 9 mai – Ziua Victoriei. El nu a dat mai multe detalii despre importanța acestei zile în războiul lui Putin. Este cunoscut însă că Uniunea Sovietică s-a format în urmă cu 100 de ani, decembrie 1922.

„Pentru mine, cea mai apropiată dată este 24 decembrie a acestui an. Este centenarul Uniunii Sovietice, data până la care vor să facă ceva conceptual – fie să unească aceste pământuri sub un singur steag, fie să facă un mare eveniment la Moscova, invitând de asemenea pe toată lumea. Până pe 24 decembrie, ei trebuie să facă ceva”, prezice Yagun, potrivit sursei citate.

„Ne-am gândit că acest lucru ar putea fi finalizat până pe 9 mai – nu a fost. Cred că dacă există o fază activă, cum luptăm, reținem inamicul, îl împingem treptat înapoi – nimic nu se va schimba până pe 24 decembrie”, a mai spus Yagun.

Președintele Rusiei, nostalgic după URSS

Trebuie spus că Putin s-a referit în repetate rânduri la crearea URSS, glorificată de Putin în ultimele discursuri legate de invadarea Ucrainei dar și în cele de dinaintea invaziei începute în 24 februarie.

Președintele rus Vladimir Putin a descris căderea Uniunii Sovietice din 1991 drept dispariția „Rusiei istorice”. El a apreciat și că destrămarea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut.

În urmă cu 100 de ani, la 30 decembrie 1922 a fost anunțată oficial proclamarea URSS – Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste, de către reprezentanții guvernelor sovietice ale Rusiei, Ucrainei, Belarusului și Republicii Transcaucaziane. Momentul s-a desfășurat pe scena Teatrului Balșoi din Moscova. În final, au rezultat 15 republici și formarea „omului sovietic”.