Kremlinul a introdus un embargou pentru alimentele produse în ţările care au introdus sancţiuni împotriva Rusiei după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014. Embargoul rusesc a afectat o gamă largă de produse alimentare de la brânza franţuzească la fructele din Spania. 

Săptămâna trecută, ambasadorii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene au prelungit şi ei, cu şase luni, sancţiunile economice dure adoptate împotriva Rusiei în vara lui 2014. În următoarele zile ar urma să fie luată decizia oficială la nivel de miniştri de prelungire până la 31 ianuarie 2017 a acestor sancţiuni care expiră la sfârşitul lunii iulie. 

De asemenea, la începutul acestei luni, Comisia Europeană a prelungit, până la finele lunii iunie 2017, măsurile de sprijin introduse pentru cultivatorii de fructe şi legume afectaţi de embargoul rusesc. De la introducerea embargolui rusesc, în luna august 2014, o cantitate totală de 1,13 milioane tone de fructe şi legume a beneficiat de măsuri excepţionale de sprijin de la UE în valoare de 280 milioane de euro. 

AGERPRES