Vladimir Putin a semnat ordinul. Sâmbătă, pe 23 noiembrie, președintele Rusiei a promulgat o lege care interzice adoptarea copiilor ruși de către cetățeni ai țărilor în care tranziția de gen este legală.
Copii ruși nu vor putea fi adoptați în țări în care tranziția de gen este legală
Vladimir Putin a aprobat, totodată, o legislație care interzice distribuirea de materiale ce încurajează oamenii să nu aibă copii. Aceste proiecte de lege, deja aprobate de ambele camere ale parlamentului rus, fac parte dintr-o serie de măsuri legislative care au suprins minoritățile sexuale și au consolidat valorile tradiționale de familie.
Președintele Camerei inferioare a Parlamentului, Viaceslav Volodin, unul dintre autorii noului proiect de lege, a declarat într-o postare pe Telegram din luna iulie că „este extrem de important să eliminăm posibilele pericole sub formă de schimbare de sex cu care se pot confrunta copiii adoptaţi în aceste ţări”.
Interdicția de adopție s-ar aplica în cel puțin 15 țări, majoritatea din Europa, dar și în Australia, Argentina și Canada. Adopția de copii ruși de către cetățenii americani a fost interzisă încă din 2012, potrivit AP.
Interdicția de adopție ar urma să fie aplicată în cel puțin 15 țări, majoritatea situate în Europa, dar și în Australia, Argentina și Canada. În ceea ce privește Statele Unite, adopțiile de copii ruși de către cetățeni americani au fost deja interzise încă din anul 2012.
Alte proiecte de lege adoptate sâmbătă prevăd interzicerea a ceea ce autoritățile au numit propagandă pentru a rămâne fără copii și instituirea unor amenzi care pot ajunge până la 5 milioane de ruble (aproximativ 50.000 de dolari).
Susținătorii acestei măsuri legislative au argumentat că promovarea publică a ideii de a nu avea copii face parte din așa-numitele eforturi ale Occidentului de a submina Rusia, încurajând scăderea populației țării.
Vladimir Putin i-a scutit pe soldați de datoriile financiare
Tot sâmbătă, Vladimir Putin a promulgat o lege prin care soldații care încheie un contract cu Ministerul Apărării pentru a participa la luptele din Ucraina vor beneficia de anularea datoriilor financiare acumulate.
Conform informațiilor transmise de Reuters, legea prevede anularea datoriilor de până la 10 milioane de ruble (aproximativ 95.835 de dolari) pentru recruții care, până la 1 decembrie, se află în proceduri de recuperare a acestor sume, cu condiția să încheie un contract prin care se angajează să lupte în Ucraina pentru cel puțin un an.
Această inițiativă face parte din eforturile Rusiei de a atrage voluntari pe frontul ucrainean, oferindu-le stimulente financiare. În acest sens, soldele militarilor au fost majorate, însă nivelul acestora diferă în funcție de regiune, în unele cazuri ajungând să fie echivalentul a mai multor salarii medii pe economie. Mai multe puteți citi aici.