Vladimir Putin va participa din nou la alegerile prezidențiale. De data aceasta dată, însă, liderul de la Kremlin a luat o decizie care va surprinde pe toată lumea.
Vladimir Putin vrea să conducă în continuare Rusia. El va merge în alegerile prezidențiale. De data aceasta, liderul rus va candida ca independent, având un sprijin extins. Președintele nu va fi înscris pe lista vreunui partid. Această informație a fost anunțată sâmbătă de agenția de știri RIA, care are sprijinul statului, citând doi parlamentari pro-Kremlin cu funcții înalte.
Vladimir Putin a ocupat poziția de președinte sau prim-ministru timp de peste două decenii. El a anunțat recent că va candida pentru un nou mandat de șase ani în alegerile din martie anul viitor.
Vladimir Putin vrea să câștige detașat alegerile
Este așteptat să câștige în mod confortabil aceste alegeri. Acest lucru se conturează unei lipse a unei competiții politice reale în peisajul politic rusesc.
Cu toate acestea, el nu va candida din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, deși beneficiază de sprijinul total al acestuia. Informația a fost comunicată de Andrei Turceak, un oficial de rang înalt al partidului, care a menționat că Putin va candida independent.
Liderul de la Kremlin va candida ca independent
Serghei Mironov, o figură importantă în cadrul partidului Rusia Justă, care îl susține și pe Putin, a fost citat de RIA spunând că Putin va candida ca independent. Acesta a spus că se vor strânge semnături în sprijinul său.
Pentru Putin, în vârstă de 71 de ani, alegerile sunt considerate o formalitate, arată Reuters. El are sprijinul statului și controlul presei de stat. Lipsa aproape totală a unor opozanți semnificativi în peisajul politic îi asigură, practic de victorie.
Președintele Rusiei și-a reprimat toți opozanții
Adepții lui Putin afirmă că acesta a re-stabilit ordinea, mândria națională și a recuperat o parte din influența pe care Rusia a pierdut-o în haosul generat de prăbușirea Uniunii Sovietice. Ei consideră că acțiunile sale în Ucraina – pe care Putin le numește „operațiuni militare speciale” – sunt justificate.
O lungă perioadă de reprimare a opozanților și a criticilor, sprijinită de noi legi radicale care vizează „știrile false” și „denigrarea armatei”, a dus la condamnarea dură la închisoare a criticilor și a opozanților războiului sau i-a determinat să fugă în străinătate, pe măsură ce spațiul pentru exprimarea opoziției a fost în mod constant restricționat.