Vladimir Putin a fost criticat sâmbătă, 9 aprilie, de Silvio Berlusconi. Cei doi obișnuiau să fie apropiați, însă fostul premier italian s-a declarat „profund dezamăgit și îndurerat” de comportamentul recent al liderului de la Kremlin.
Vladimir Putin, criticat de un fost premier în care avea încredere: „Sunt profund dezamăgit de comportamentul lui”
Totodată, fostul premier italian Silvio Berlusconi a subliniat că Vladimir Putin și-a asumat „o responsabilitate foarte serioasă în fața lumii întregi” în momentul în care a atacat Ucraina, potrivit informațiilor transmise de afp.com
„Nu pot şi nici nu vreau să ascund că sunt profund dezamăgit de comportamentul lui Vladimir Putin, care şi-a asumat o responsabilitate foarte serioasă în faţa lumii întregi”, a afirmat el la Roma, în cadrul unei întâlniri publice a partidului său Forza Italia, care face parte din coaliţia largă ce sprijină guvernul condus de Mario Draghi.
„L-am cunoscut în urmă cu douăzeci de ani şi mi s-a părut întotdeauna un democrat şi un om al păcii”, a continuat miliardarul în vârstă de 85 de ani, care a fost de trei ori şef de guvern între 1994 şi 2011.
Trebuie menționat că Silvio Berlusconi s-a abţinut până acum să îl critice public pe preşedintele Rusiei. În perioada în care a fost la putere, Silvio Berlusconi a întreţinut legături de prietenie personală cu preşedintele rus, mergând până la a-l invita în vacanţă în vila sa luxoasă din Sardinia.
„În faţa ororii masacrelor civililor din Bucea şi din alte localităţi, adevărate crime de război, Rusia nu îşi poate nega responsabilităţile”, a mai spus fostul premier italian.
Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina este sabotat din interior
După cum a informat News Focus, un post de știri în limba rusă cu sediul în regiunea Khakassia, din sudul Siberiei, membrii Rosgvardia și-au anunțat comandantul că nu vor să ia parte la invazie.
Când a început invazia Ucrainei, trupele Rosgvardia s-au deplasat pe teritoriul ucrainean, stabilindu-se în zone ocupate, pe care ar fi trebuit să le asigure.
Acum, cei care au refuzat să lupte au fost trimiși înapoi în Khakassia, unde conducerea Rosgvardia a încercat să-i destituie.
Același post de știri susține că forțele speciale consideră că șefii lor încearcă să ascundă informații Kremlinului despre pierderile reale ale trupelor rusești în Ucraina, în special despre moartea unor oameni din forțele speciale.
Garda Națională este considerată de Putin drept forță de avangardă de elită și „vârful suliței” în „operațiunea specială” din Ucraina.