Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții a transmis un mesaj șocant. Mai exact, acesta a vorbit despre Republica Moldova, precizând că și acolo sunt oameni care își doresc ”un viitor sigur alături de Rusia”.

„În Transnistria locuiesc cetățenii noștri. Ei, ca și cei din Lugansk și Donețk, doresc un viitor sigur, alături de Rusia”, a spus acesta în cadrul unor declarații făcute publice de presa rusă.

Totodată, el a adăugat că cei care locuiesc în Transnistria sunt cetățeni ruși și sunt conștienți de faptul că doar țara lor le poate aduce siguranța.

Acesta a făcut referire și la Maia Sandu, precizând că scenariul ucrainean se va repeta, dacă este cazul. De asemenea, Vodolatski susține că nimeni nu trebuie să îi permită președintelui Republicii Moldova să declanșeze un alt război.

Avertisment pentru Maia Sandu

„Locuitorii din regiunea transnistreană sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât RPD, cât și LPR și Osetia de Sud. Ei înțeleg că numai împreună cu Rusia ei înșiși, copiii și nepoții lor pot continua să trăiască în siguranță și pace. Având în vedere că președintele RM, Maia Sandu a interzis Panglica Sf. Gheorghe pe teritoriul Moldovei, aceasta va fi o repetare a scenariului ucrainean.

Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei. Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și uitat de mulți ani”, a declarat Vodolatski.

Menționăm faptul că în timp ce deputatul rus transmite avertismente Republicii Moldova, Rusia și Ucraina continuă negocierile. Ministerul Apărării al Rusiei a venit cu detalii în acest sens, făcând publice obiectivele pentru cea de-a doua fază a „operațiunii speciale”.

Potrivit acestuia, se dorește controlul deplin asupra sudului Ucrainei și a Dobnasului.

Planurile Rusiei

„Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea și o ieșire către Transnistria”, a declarat generalul-maior Rustam Minekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

Un răspuns a venit și din oficiul președintelui Ucrainei, care a precizat că Ucraina nu va renunța indiferent de dorințele Rusiei. „Acesta este un război pentru libertate și vom câștiga”, a declarat oficialul ucrainean Andrei Ermac.

Amintim faptul că încă de pe 19 aprilie, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a anunțat că Rusia începe următoarea fază a operațiunii speciale din Ucraina. Menționăm că invazia Ucrainei a început la data de 24 februarie, iar cea de a doua fază vine la aproape o lună de la începutul războiului.