Vladimir Putin a fost la un pas de a fi dat afară, după ce acesta a făcut obiectul unei investigații, în urmă cu câțiva ani. La vremea respectivă, actualul lider de la Kremlin a fost acuzat de corupție.
Vladimir Putin, la un pas să fie dat afară! Liderul de la Kremlin, acuzat de fraudă
La începutul anilor 1990, atunci când Sankt Petersburg era într-o situație dificilă din punctul de vedere al alimentelor, Vladimir Putin ocupa funcția de vicepremier al orașului, dar și funcția de șef al Comitetului pentru relații economice externe.
În acea perioadă, actualul lider de la Kremlin a fost acuzat de către parlamentarul local Marina Salye, cea care a condus o comisie care a investigat o fraudă în care ar fi fost implicat Vladimir Putin, scrie unica.md.
Mai multe imagini din raport au fost făcute public după decesul Marinei Salye, care a fost și deputat al adunării legislative de la Sankt Petersburg, fostul Leningrad, cu toate că raportul propriu-zis ar fi fost înlăturat de pe site-urile oficiale.
Acest raport scotea la iveală că o ”inginerie financiară prin care materii prime în valoare de milioane de dolari au fost expediate în străinătate în schimbul unor alimente” care ar fi avut ca scop salvarea orașului. Așa cum arată raportul, aceste transporturi nu au venit niciodată.
Vladimir Putin a negat totul
Această inginerie financiară se referă la un export de metale rare, produse petroliere și alte materii prime care au avut o valoare de 100 de milioane de dolari,
De asemenea, în raport de arată că vinovați ar fi Vladimir Putin și adjunctul său de la acea vreme, Aleksandr Anikin, motiv pentru care s-a cerut concedierea lor.
Actualul președinte al Rusiei a negat aceste informații, însă Marina Salye a început o anchetă oficială care a fost oprită din primarul din acea perioadă, Anatoly Sobchak. Despre el se spune că a fost mentorul lui Vladimir Putin.
Marina Salye s-a retras din viața publică într-un sat îndepărtat, pentru a scăpa de furia lui Putin, ajuns preşedinte
După ce ancheta a fost oprită, fostul deputat al adunării legislative de la Leningrad a devenit un inamic public pentru liderul de la Kremlin.
Din acest motiv, atunci când Putin a fost ales președinte al Rusiei, în 2000, Marina Salye s-a retras din viața publică într-un sat îndepărtat, dar a refuzat să mai vorbească cu presa timp de 10 ani.
Ulterior, aceasta a început din nou să dea declarații, în 2010, și chiar a semnat și un manifesto împotriva președintelui Rusiei, numit ”Putin trebuie să plece”. Aceasta s-a stins din viață în 2012, din cauza unui atac la inimă, la doar câteva zile după ce Vladimir Putin a fost ales pentru cel de-al treilea mandat în fruntea țării.
Prietenii Marinei Salye au publicat imaginile din raport pe Facebook, după ce aceasta s-a stins din viață, iar ele mai pot fi găsite în prezent, în limba rusă, pe site-ul miamioh.edu.