Președintele Federației Ruse a declarat recent că oamenii din teritoriile anexate au luptat mulți ani pentru a face parte din Rusia. Vladimir Putin a mai spus că ei sunt un exemplu de loialitate față de Patrie.
În cursul zilei de joi, 20 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că civilii din Donețk, Luganks, Zaporojie și Herson au luptat mulți ani pentru a primi dreptul de a face parte din Federația Rusă. Amintim că aceste regiuni sunt teritorii ocupate în prezent de Rusia.
Liderul de la Kremlin a mai spus la reuniunea Consiliului de Autoguvernare Locală că ”timp de mulți ani, ei au trăit în condiții absolut diferite de guvernare regională și municipală, care nu seamănă cu condițiile din Rusia”.
Exemple de loialitate față de Patrie
Președintele rus a mai spus că funcționarii municipali care lucrează în aceste noi teritorii ar trebui tratați cu căldură și considerație. Nu în ultimul rând, lor ar trebui să li se ofere ”toată asistența necesară pentru integrarea noilor regiuni în sistemul unificat al administrației publice din Rusia”.
Vladimir Putin a adăugat că ”există mulți voluntari în rândul comunității municipale, care au decis pentru ei înșiși să fie acolo (în zona de război – n.r.), unde lucrurile sunt dificile”.
„Ei sunt un exemplu de loialitate față de Patrie și interesele ei și acum apără teritoriile noastre istorice, protejând oamenii din aceste teritorii”, a mai spus liderul de la Kremlin, potrivit TASS.
Occidentul se pregătește pentru orice decizie ia Vladimir Putin în războiul cu Ucraina
Liderii occidentali anticipează posibilitatea ca Vladimir Putin să recurgă la orice mijloace disponibile, inclusiv amenințări nucleare și atacuri cibernetice, ca răspuns la o contraofensivă ucraineană anticipată. Oficialii din Marea Britanie care au participat la o reuniune a miniștrilor de externe din cadrul G7 din Japonia au declarat că se așteaptă ca Rusia să riposteze, iar Occidentul trebuie să se pregătească pentru tactici extreme în încercările Rusiei de a menține controlul asupra Ucrainei.
La Moscova pare să existe o recunoaștere a faptului că forțele rusești ar putea fi în curând în defensivă în Ucraina, după ce ofensiva lor de iarnă nu a reușit să obțină rezultatul dorit. Dmitri Medvedev, fostul președinte rus, a avertizat că țara sa va folosi orice armă dacă Kievul va încerca să recucerească Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.