Vladimir Putin nu vrea represiuni în Rusia
În cadrul Consiliului Drepturilor Omului, un organ consultativ în Kremlin, Vladimir Putin a declarat luni că nu susține „represiuni masive” în Rusia.
Președintele rus a comparat situația actuală cu perioada sovietică. Această declarație vine în ciuda faptului că Kremlinul reprimează orice critică referitoare la invazia din Ucraina, conform informațiilor furnizate de AFP.
”Atunci când vorbim despre victimele represiunilor politice, vorbim despre persoane foarte diferite. Există cei care, într-adevăr, erau opozanţi ai sistemului sovietic şi cei care erau susţinători şi au ajuns în spatele gratiilor din diverse motive politice interne”, a declarat el într-o reuniune a Consiliului Drepturilor Omului, un organ consultativ la Kremlin.
🇷🇺RUSSIA UPHOLDS HUMAN RIGHTS DESPITE WESTERN HYPOCRISY (00:17) states Putin as he blasts West-controlled international organizations who’ve turned blind eye to suffering of Donbass residents for YEARS (00:26).
Russian leader adds Moscow’s ready to cooperate with all willing… pic.twitter.com/pcxvjH6mix
— Ignorance, the root and stem of all evil (@ivan_8848) December 4, 2023
El a menționat că este important ca astfel de evenimente să nu se mai repete în istoria țării lor. A subliniat că aceste incidente au provocat un prejudiciu uriaș, dificil de înțeles, atât poporului cât și statului lor.
”O astfel de lipsă a drepturilor în deciderea sorţii oamenilor este un lucru inacceptabil, dacă vrem ca ţara noastră să aibă un viitor”, a declarat el în această reuniune a organului consultativ al Kremlinului.
Kremlinul e necruțător cu opozanții
Justiția rusă aplică sancțiuni severe împotriva cetățenilor ruși care se opun războiului. Începând cu invazia Ucrainei din februarie 2022, fie prin exprimare verbală, fie prin acțiuni. Mii de ruși au fost condamnați la amenzi sau pedepse cu închisoarea în urma opoziției lor față de conflict.
Kremlinul nu neagă existența represiunilor sovietice, ci le minimizează. Le prezintă ca pe o tragedie fără un vinovat real. În paralel, glorifică cu entuziasm puterea Uniunii Sovietice și a lui Iosif Stalin. În special după atacul asupra Ucrainei. El numește acest conflict drept „denazificare”, în conformitate cu moștenirea celui de-al Doilea Război Mondial.
Altfel, în timp ce a vizitat luni o vastă expoziție de realizări rusești, președintelui Vladimir Putin i-a fost arătată o simulare a „butonului nuclear”. Liderul rus a refuzat însă să-l apese, în ceea ce pare a fi o încălzire pentru o iminentă campanie pentru alegerile prezidențiale.
Lui Putin i s-a explicat proiectul unei bombe nucleare sovietice și i s-a arătat un panou de control simulat pentru lansarea unui test nuclear, înainte de a observa imagini ale unei explozii și ale unui nor de ciuperci printr-o fereastră de vizionare.
De la începutul războiului din Ucraina, Putin a reamintit frecvent Occidentului dimensiunea și capacitățile arsenalului nuclear al Rusiei. El a afirmat că oricine ar încerca să lanseze un atac nuclear împotriva sa ar fi șters de pe fața pământului, transmite Reuters.