Vladimir Putin s-ar simți umilit dacă ar trebui să se întâlnească față în față cu președintele Ucrainei

Boris Bondarev a fost diplomat de rang înalt la misiunea Rusiei din Geneva, în Elveţia, dar în luna mai a trimis un e-mail colegilor săi diplomaţi, spunându-le că demisionează din funcţie pentru că niciodată nu s-a simţit atât de „ruşinat” de ţara sa cum s-a simţit după izbucnirea războiului.

Boris Bondarev a declarat pentru Euronews că îi este „foarte clar” că Rusia „a depăşit graniţele raţiunii şi s-a scufundat într-un abis” şi asta i-a determinat decizia de a demisiona. Acum, la mai bine de 150 de zile de la începutul războiului, Boris Bondarev susţine că Vladimir Putin a comis „o gafă strategică” prin lansarea invaziei şi va fi nevoit să trimită „din ce în ce mai multă carne de tun” în Ucraina.

„Este adevărat că fiecare război se termină cu negocieri, dar eu astăzi nu văd că negocierile sunt ceea ce doresc cele două părţi. El vrea să zdrobească Ucraina pentru este o ţară care, în opinia sa, nu are dreptul de a exista. Şi totuşi ucrainenii nu numai că există, dar ei se şi apără şi ripostează”, a declarat Boris Bondarev, conform euronews.com

Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă

Ar putea, deci, să existe o posibilă întâlnire faţă în faţă între preşedintele rus şi omologul său ucrainean, ca parte a negocierii încetării războiului? Boris Bondarev susţine că, după părerea sa, acest lucru este puţin probabil să se întâmple.

„Putin nu se va întâlni niciodată cu Zelenski dacă nu este forţat să o facă. Ar fi umilit de acest lucru. Poate vă amintiţi că Putin l-a numit în mod public pe Zelenski ‘un drogat’ şi a făcut apel la generalii şi ofiţerii ucraineni să scape de el şi de drogaţii lui de la Kiev. Imaginaţi-vă, deci, cum s-ar simţi dacă ar trebui să dea mâna cu preşedintele ucrainean”, a declarat Boris Bondarev.

Fostul diplomat rus a mai spus că, deşi trupele ruse avansează în regiunea Donbas din estul Ucrainei, ofensiva „pare că pierde din suflu” şi că Rusia nu-şi poate permite să continue războiul pentru multă vreme, pentru că nu are resursele să facă asta.