Potrivit noilor informații apărute în presa britanică, Vladimir Putin vrea acum să cumpere arme din Iran pentru a-și înlocui pierderile, să implice Belarusul în războiul din Ucraina și să folosească iarna împotriva soldaților ucraineni.
Armata Rusiei vrea să folosească iarna ca avantaj împotriva soldaților ucraineni
Se zvonește că o nouă ofensivă e plănuită pentru la primăvară, dar de ce ar avea ea mai mult succes decât prima? În vremuri de război, rușii obișnuiau să se bazeze pe Generalul Iarnă. De-a lungul veacurilor, clima lor feroce i-a pus pe fugă pe unii precum Napoleon și Hitler.
Acum ei sunt agresorul în Ucraina, și sosirea înghețului și a zăpezii va împiedica orice tentativă de recucerire a câștigurilor amărâte pe care le-au reușit și apoi le-au pierdut în fața armatei ucrainene. Sunt limitați acum în schimb doar la lansarea de rachete asupra orașelor și satelor ucrainene, omorând civili, scoțând din funcțiune surse de energie, distrugând spitale și alte elemente de infrastructură. Așa-zisa „operațiune militară specială” începută în februarie și care ar fi trebuit teoretic să se încheie în câteva zile cu capitularea Kievului s-a transformat într-un război de uzură de coșmar.
Armata Rusiei e forțată să cumpere arme din Iran pentru a-și înlocui pierderile și să încerce să implice și Belarusul în război
Vladimir Putin s-a remarcat prin absența sa de la evenimentele și conferințele de presă de final de an, de care se folosea cândva pentru a-și cimenta reputația de tip dur și pentru a perpetua mitul persecutării Rusiei. În cele din urmă s-a ițit totuși în acest weekend pentru a fi văzut întâlnindu-se cu șefii armatei.
„Îi vom asculta pe comandanții din fiecare direcție operativă și aș vrea să vă aud propunerile privind acțiunile noastre pe termen imediat și mediu”, le-a spus el lor.
Iar ei ar fi vrut probabil să-i spună lui Putin că opțiunea lui cea mai bună e să încheie războiul, dat fiind că de acum sunt conștienți cu toții că e un conflict pe care nu-l vor putea câștiga niciodată. În schimb, ei sunt forțați să cumpere arme de la Iran pentru a-și înlocui pierderile și să încerce să implice și Belarusul în conflict pentru a-și spori forțele împuținate. Se zvonește că o nouă ofensivă e plănuită pentru la primăvară.
Dar ținând cont de umilirea îndurată deja de Rusia, care a conferit curaj tuturor celorlalte țări care ar putea face obiectul poftelor ei revanșarde, de ce ar urma să aibă noua ofensivă mai mult succes decât prima?, se întreabă ziarul britanic The Telegraph.