Adevăratul plan al Rusiei! Tocmai au spus condițiile de pace. Este fără precedent

Federația Rusă a publicat harta cu teritoriile pe care le dorește din Ucraina, iar analistul Bogdan Chirieac a analizat-o, scoțând la iveală cum ar trebui aceasta privită. Acesta a precizat că harta oferită de Rusia reprezintă, de fapt, condițiile de pace ale Moscovei.

„De fapt, această hartă a fost publicată ca să ştim care sunt condiţiile de pace ale Moscovei. Atenţie, nu îi interesează pe ruşi de România şi Polonia. Nu se pune problema ca România sau Polonia să ia teritorii. A luat atitudine şi Ministerul de Externe. Ei au încercat să facă această hartă şi au dat-o ca să îşi facă cunoscută condiţia pentru pace”, spune Bogdan Chirieac.

Analistul politic spune că nu este clar dacă rușii se unesc cu Transnistria, însă harta arată că acesta ar fi scenariul. De asemenea, el mai spune că această hartă este extrem de periculoasă deoarece reprezintă condiția de pace a Federației Ruse.

„Şi nu e foarte clar pe hartă dacă se unesc cu Transnistria, deşi aşa pare, dar vin pe braţul Chilia la vărsarea Dunării în Mare şi vor toată zona de sud şi de est. Îi spun noua Rusie. Este îngrijorătoare această hartă, pentru că reprezintă condiţia de pace”, a precizat Bogdan Chirieac.

MAE nu este de acord cu harta Rusiei

După ce Federația Rusă a publicat harta cu teritoriile, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis un comunicat de presă în care și-a exprimat opinia cu privire la aceasta. Potrivit comunicatului de presă, „astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă şi dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federaţia Rusă şi care a fost amplificat după declanşarea războiului ilegal şi ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a mai spus că „Astfel de aşa-zise ‘propuneri’ şi ‘analize’ care vizează redesenarea aleatorie a graniţelor unor state şi promovează astfel încălcarea dreptului internaţional nu reprezintă decât încercări complet nereuşite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaţionale bazate pe reguli”.

Pe acest fond, România și-a reafirmat sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

„România este şi va rămâne un partener al Ucrainei şi reconfirmă susţinerea deplină şi compasiunea profundă faţă de poporul ucrainean, victimă a agresiunii brutale. Acordarea statutului de stat candidat pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană reprezintă o confirmare atât a politicii vizionare a Uniunii Europene, care este în esenţă un proiect de promovare şi consolidare a păcii în Europa, cât şi a determinării poporului ucrainean de a-şi asuma plenar principiile şi valorile spaţiului european, într-o Ucraină independentă, suverană, în frontierele sale recunoscute internaţional”, a subliniat MAE.