Vodafone a precizat că pentru pachetul de acţiuni la Polkomtel a primit o sumă de aproximativ 920 milioane de euro de la Spartan Capital Holdings .

Mogulul media Zygmunt Solorz-Zak (ocupantul locului secund în topul celor mai bogaţi oameni din Polonia potrivit Forbes) este cel care a preluat Polkomtel pentru 18,1 miliarde zloţi (5,75 miliarde de dolari). Polkomtel a fost scos la vânzare de Vodafone şi mai multe companii poloneze de stat: PKN Orlen SA, PGE SA, KGHM Polska Miedz SA şi Weglokoks SA. Pentru participaţiile lor KGHM şi PKN au primit fiecare 3,67 miliarde zloţi iar PGE a primit 3,29 miliarde zloţi.

Pentru Vodafone, vânzarea participaţiei la Polkomtel face parte din strategia grupului de a-şi vinde activele la societăţile unde are participaţii minoritare. Anterior Vodafone a vândut pachetul de 44% la operatorul francez SFR către Vivendi pentru 6,8 miliarde lire sterline, participaţia minoritară la China Mobile pentru 4,3 miliarde lire sterline şi participaţia la operatorul japonez Softbank pentru 3,1 miliarde lire sterline.

Pe piaţa din România, în prima jumătate a anului financiar 2011, încheiată la 30 septembrie, Vodafone România a ajuns la 8,596 milioane de clienţi, în scădere comparativ cu 31 iunie 2011, când se înregistrau 8,930 milioane clienţi.