Incepand cu 29 august, Vodafone va reduce tarifele de roaming pe care le aplica in Romania si se va alinia hotararii Uniunii Europene conform careia acestea nu vor depasi 0,49 de euro plus TVA pentru un apel efectuat si 0,24 de euro plus TVA pentru un apel primit, informeaza un comunicat remis redactiei. De asemenea, incepand cu 29 august, Vodafone Romania anunta modificarea zonelor de roaming.

Astfel, de la aceea data, clientii Vodafone care efectuaza un apel catre destinatii din Uniunea Europeana vor plati 0,48 euro pe minut. Pentru apelurile primite in roaming, in spatiul Uniunii Europene, clientii Vodafone Romania vor beneficia de un tarif de 0,24 euro pe minut.

De la 29 august, Vodafone va modifica componenta zonelor de roaming. Astfel, Zona 1 va cuprinde  toate statele membre ale Uniunii Europene si Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Guiana Franceza, Guadaloupe, Reunion si Gibraltar.  Zona 2 va cuprinde celelalte tari europene, cu exceptia Ucrainei, Serbiei, Muntenegru, Belarus si Groenlandei. Zona 3  include Asia, Africa, America Centrala si de Sud, Australia, Ucraina, Serbia, Muntenegru, Belarus si Groenlanda iar Zona 4  va include Statele Unite, Canada, Mexic, Rusia si India. Zona 5  va fi alcatuita din restul lumii.

Tarifele Vodafone pentru apelurile in roaming catre alte destinatii, din afara Uniunii Europene, precum si pentru apelurile video, SMS, MMS si GPRS nu vor fi modificate.

Utilizatorii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1 vor beneficia automat, incepand cu 29 august 2007, de noile tarife Vodafone pentru Uniunea Europeana.

Clientii Vodafone Romania pot alege in continuare optiunea Vodafone Passport.

Sursa: Capital