În următoarele săptămâni vor începe discuţiile privind vânzarea participaţiei de 44% deţinută de Vodafone la SFR, operatorul francez de telefonie mobilă, scrie Daily Mail. 
Luna trecută, Jean-Bernard Levy, directorul general al firmei franceze Vivendi a declarat că este puţin probabil să înceapă negocierile cu Vodafone până anul viitor.
Şi directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a afirmat că grupul britanic analizează viitorul participaţiei deţinute la SFR, în condiţiile în care Franţa se pregăteşte pentru intrarea pe piaţă, în 2012, a celui de-al patrulea operator de telefonie mobilă, Iliad SA.
Bobby Leach şi Ben Padovan, purtători de cuvânt ai Vodafone, au refuzat să comenteze informaţiile din ‘Daily Mail’, aşa cum a făcut şi purtătorul de cuvânt al Vivendi, Antoine Lefort.
Miercuri, la închiderea bursei de la Londra, acţiunile Vodafone au înregistrat un declin de 1,9%, la 168,85 penny, cel mai semnificativ din ultima lună, în timp ce acţiunile Vivendi au crescut la bursa de la Paris cu 1,2%, la 20,77 euro, cel mai semnificativ avans din ultimele 3 săptămâni.
În ultimele luni, Vodafone a început un proces de vânzare a activelor internaţionale, renunţând la participaţiile pe care le deţinea în Asia, la China Telecom şi Softbank, pentru 7 miliarde de lire sterline.
SURSA: Agerpres