Grupul britanic Vodafone, cel mai mare operator telecom din lume, a anuntat ca are in plan inghetarea salariilor celor 10.000 de angajati din Marea Britanie, cat si anularea bonusurilor.

De asemenea, compania a recomandat reprezentantilor de vanzari sa nu isi mai schimbe autoturismele pentru a reduce cheltuielile cu 1 miliard de lire sterline.

La mai putin de o luna de la anuntul facut de Guy Laurence, CEO-ul Vodafone Marea Britanie, cu privire la concedierea a 500 de angajati, acesta a transmis tuturor angajatilor companiei un e-mai in care califica noua decizie drepr „dificila, dar responsabila”.

„Daca am fi hotarat majorarea salariilor am fi fost fortati sa majoram numarul disponibilizarilor”, a mai declarat Guy Laurence. Acesta a mai adaugat ca „Vodafone va cere angajatilor care au masini puse la dispozitie de companie si celor care au autoturisme necesare pentru deplasari in interes de serviciu sa le pastreze pentru o perioada mai lunga de timp”.

Conform raportului financiar publicat la inceputul lunii februarie, veniturile Vodafone au urcat cu 14,3% in ultimul trimestru din 2008, la 10,7 miliarde lire sterline.

Vodafone este prezent si pe piata locala, unde ocupa pozitia a doua in ceea ce priveste numarul de clienti.

Sursa: The Independent